вторник, 6 септември 2011 г.

Кърджали отбеляза 126 години от Съединението

С тържествен ритуал и поднасяне на венци и цветя пред Паметника на освободителите Кърджали отбеляза 126-годишнината от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
В градската градина се събраха стотици граждани на областния център, представители на държавни и общински институции, патриотични и неправителствени организации.
Слово за Съединението прочете кметът на община Кърджали Хасан Азис. „Лидерите на Съединението успяха естествено да продължат демократичните традиции на Българското национално-освободително движение. Те водеха борбата не против един или друг народ, етнос или религия, а против Османската политическа система. Не случайно във възванието на водачите на Съединението към българския народ се предупреждава: „Който от вас си позволи насилие и грабеж, особено насилие към чуждите народности, той ще бъде строго наказан". Тук е дълбоката мъдрост, ето откъде е източника на силата, това е големия урок, към който често трябва да се връщаме. Защото не насилието, не омразата, не реваншизмът са били движещата сила на българската национална революция, на автентичния български патриотизъм", каза в словото си кметът на Кърджали Хасан Азис.


Снимки: Петко Борисов

4 коментара:

Анонимен каза...

Къде са ви снимките де

Анонимен каза...

честит празник кърджалийци

Анонимен каза...

ТО НЯМАШЕ КАКВО ДА СЕ СНИМА. ХОРАТА ВЕЧЕ СЕ НАСЛУШАХА НА ГРЪМКИ СЛОВА И СЕ НАГЛЕДАХА НА ОФИЦИАЛНИ ЛИЦА.

Анонимен каза...

това с гсм ли снимахте?

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!