вторник, 2 август 2011 г.

Як контрол на храните заради жегите

Заради жегите Областната дирекция по безопасност на храните в Кърджали продължава засилените проверки в обектите, които продават хранителни продукти, каза шефът д-р Георги Грозев. През юли са били съставени 16 предписания и 8 акта. Най-честото нарушение е неспазване на температурния режим за съхранение на стоката.
В складове, хранителни магазини и заведения за обществено хранене ще се проверява за правилното съхраняване на продуктите, за срок на годност и  етикетите. Особено внимание се обръща на яйца, сладкарски изделия, месо и месни продукти, които в летните жеги крият най-висок риск за здравето на хората при неправилно съхранение. Компромиси няма да правим, предупреди д-р Георги Грозев.
При необходимост  нашите експерти ще се включат и в национални акции. Неотдавна  инспекторът по контрол на качеството на пресните плодове и зеленчуци Айгюл Хабиб е била командирована на ГКПП “Капитан Петко войвода”. Там се проверяваха всички лица, превозващи дини от Гърция. Масираният контрол беше разпореден от Министерството на земеделието и храните, за да се гарантира вноса на качествена продукция на българския пазар. Производители на дини от Любимец се вдигнаха на бунт срещу дъмпинговия внос от южната ни съседка. Тези дни  зеленчукопроизводители от Благоевградско възроптаха срещу вноса на гръцки домати на ниски цени. В момента на пазара в Кърджали се предлагат  основно български зеленчуци. 
Валери КОВАЧЕВ

2 коментара:

Анонимен каза...

elate v s.raven . i s.nanovitsa kolko sa presni vsicki sladkarbki izdeliya muhlyasali

Анонимен каза...

molq vi elate v magazin toni v gledka,pove4eto neshta sa s istekal srok i izobshto ne si pravqt truda da gi mahnat,te gorkite prodava4ki koe po napred da napravqt,dushata im vzemat,a proverki mai nqma,za aktove da ne govorim,vitrinite i te topli vmesto studeni i pove4eto neshta razvaleni.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!