сряда, 31 август 2011 г.

Изплащат Водното огледало със спестявания

Актуализация на бюджета няма да се наложи, заяви категорично министърът на финансите Симеон Дянков.
"Първо, ние имаме достатъчно пари в бюджета. Второ, не е моментът, при положение че голяма част от европейските държави се клатят, ние да тръгваме, дори и с малка актуализация", коментира вицепремиерът пред БНР.

Коментарът му дойде, след като стана ясно, че на заседанието на кабинета миналата седмица премиерът Бойко Борисов е поискал актуализация на бюджета с 25 млн. лева, за да бъдат покрити задълженията на държавата за строежа на Водното огледало в Кърджали. От стенограмата тогава се видя, че Дянков е подкрепил тази идея, но по-късно от финансовото минестерство заявиха официално, че все пак няма да се наложи актуализация на бюджета.

"Затова ще направим така, че една част от тези пари, които се дължат на фирмите в Кърджали, да се изплатят в спестяванията, които можем да направим в бюджет 2011, а останалите в бюджет 2012. Така, че актуализация определено няма да има", увери днес Дянков, цитиран от КРОСС.



3 коментара:

Анонимен каза...

Ужас!

Анонимен каза...

УЖАС!!!!!

Анонимен каза...

Нахубавото се казва хубаво ще платите къде ще ходите и кючек ще играете

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!