петък, 27 май 2011 г.

Тя се върна в Кърджали след 8 г.

Много исках да се върна в Кърджали. Харесвам хората и планината. Радвам се, че ще работя с приятели. След 8 г. намирам града по нов и освежен,  каза доброволката от Корпуса на мира Гейл Шулимсън, която 2003 г. си тръгна от Кърджали.
Две години преди това бе съветник към общината и към неправителствена организация. Сега тя ще е в офиса на Българо-американския културно-информационен център в Кърджали.
Още не можем да кажем по какви проекти ще работим, но като имам предвид опита и познанията на Шулимсън знам, че от това, което ще направим, всички ще имаме полза, каза председателят на дружеството „Приятели на САЩ” Валентина Иванова. Тя припомни част от проектите, които доброволката е реализирала преди 8 г., сред които са компютърният офис към библиотеката за хора с увреждания и десетките обучителни семинари с неправителствени организации за подготовка на проекти, с които да кандидатстват за финансиране.
Дори в Америка трудно работят неправителствените организации затова се радвам, че тук все още има такива, като „Приятели на САЩ”, които следват целите си и влияят на обществото, каза Шулимсън.
Снимка :Снежана ГОРАНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!