петък, 28 януари 2011 г.

Анкета в Прилепци: Притеснява ли ви, че хлябът поскъпва?

Цонка КОЛЕВА, 49 г., безработна

Слушай, майка съм на 4 сина, имам две снахи и пет внука. Всичките сме безработни. Сега едва успяваме да си купим хляб. А какво ще правим след като вдигнат цената, направо не ми се мисли. Сега, за да си купим един хляб за всичките ни, събираме стотинки. То ние не, че няма откъде. Мъжете ни ходят да събират желязо, пластмаса, хартия. Как я мислят тая работа....




Стефка ГЕОРГИЕВА, 39 г., безработна

Како, то оправия няма. Е-е-е в оная къща там живеем 15 семейства. До един сме безработни. Живеем само с детските. Ама иначе децата ходят на училище. Гледаме да ги изучим, ако може. Едното ми е с епилепсия. Гледай в каква цигания сме тука. Контейнери няма, нищо няма. Без ток сме, спряха го отдавна, щото не можем да платим.
 Ходихме да помолим кмета да ни помогне. Той ни гледа и ни се хили като...айде да не казвам какво. И ни гони. Не сме хора за него. Ама на избори се сещат нали? Тоя път няма кой да ни излъже. И хлябът сега ще вдигнат. Той Бойко не е виновен точно той. Мен обаче, ако питаш, всичките са бандити и крадци.


Севгюл БАЙРЯМ, 28 г., безработна

Знам, че ще вдигат хляба. Ще ходим да крадем тогава. Като не ни дават работа, къщите ще ни събарят казаха до няколко месеца, сега и хляба да вдигнат. Не ги ли е срам!
Аз преди цели 4 г. съм дала молба в съвета за общински апартамент. Ама не дават. Само техните си оправят. Аз и сега не мога да купя хляб за децата, пък камо ли като го вдигнат. И като ни съборят къщите, ще взема дюшека и айде пред общината. Е, там ще легна, те да решават какво ще правят!

Въпроса зададе Красимира НЕШЕВА
Снимки: Мехмед РЕДЖЕБ


6 коментара:

Анонимен каза...

za da ne vi se hili kmeta kato ne znam kakvo ne glasuvaite za dps!

Анонимен каза...

Бойко сам се прецака братче ,при тази развинтена опозиция и при този компроментиран президен да си в такова тежко положение е жалко ,а можеше да ги довършиш ,Бойко хората те избраха за да ликвидираш БСП а ти си тръгнал с гоце да се задяваш за Мишо бирата ,боже колко елементарно момче излезе ,ха сега пий една стъдена вода ,прецакаха те Бойко ама късно се усети че гоце на гол гъз не прощава кой ли прощава на гол гъз.

Анонимен каза...

Кой е Асен Войнов.Прадядото на Борисов е бил запален земеделец и поддръжник на Стамболийски. При неговото управление става кмет на с. Хераково и управлява близо десетина години. Веднага след 9 септември бил арестуван направо на нивата. Изчезва без вест. По-късно се разбира, че е пребит до смърт в софийския затвор.Разбрало се че е агонизирал 6 часа в затворническия лазарет.В същия ден пребили още 18 души в затвора. Много по-късно близките открили смъртен акт, в който било записано, че починал в затвора от "червен вятър".

Анонимен каза...

Този като е в крачка и почва да търси дедо си:))) Ама кой дедо! Да не е този дето му беше кинезетерапевт - Т.Живков:)
Е няма такъв лицемер:)
Да отидеш да служиш на тези, които са убили дядото, че после да им помагаш в във Възродителния процес:) А там колко е убил Боко!?

Анонимен каза...

Отказвайки се от реформи,с незабавен фин.ефект,Герб остави цялата тяжест на неизбежните лишения върху гърба на най беззащитните-възрастните.Вече втора година без увеличение,което си е чиста инфлационна добавка.За пенсионера кошницата от 600 стоки и услуги ,мереща инфлацията,е за около 25 такива,общо ,и така инфлацията не е както официалните 4,5%,а поне 20%.Нашия пенсионер плаща за строежа на метро и аутобани,не са само пари от ЕС.Геноцид-това е политиката на Герб спрямо нас.Когато гласувахме за герб никой не ни обещаваше такава "грижа".

Анонимен каза...

ZASTO VINAGI kato se zadadat izbori zapochvat da vdigat pensiite? Ima neshto gnilo v izakvaneto na Totio selyaka i GERB

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!