неделя, 30 януари 2011 г.

Днес в 10 часа - протест "АЗ ИСКАМ ДА ДИШАМ"

Жители на град Кърджали и околните села, бащи, баби и дядовци, ние "Майките"   ви призоваваме да присъствате утре /неделя/ в 10 часа сутринта пред сградата на общината за да кажем "АЗ ИСКАМ ДА ДИШАМ".  Елате без децата,  защото е много студено. 
Ясно е, че до всяка майка има поне едно детенце. Носете инхалатори и опаковки от лекарства за да покажем как ОЦЕЛЯВАМЕ, НИЕ И ДЕЦАТА НИ. Решете сами да ли ще носите противогрипни маски, плакати или по някакъв друг начин ще изразите желанието да дишаме чист въздух.
Маргарита Павлова, майка на две деца от Кърджали е инициаторът на мълчаливия протест под надслов „Аз искам да дишам !”.   
В подкрепа на своя призив тя напомни обявените данни от  Изпълнителна агенция за околна среда, че между 6 и 20 януари   Кърджали е градът с най–мръсен въздух в България. ОЦК Кърджали  е обгазявал града и околните села със серен диоксид 8 пъти  наднормено от началото на годината. 
Протестът на 30 януари от 10 часа пред сградата на община Кърджали ще се състои. Всяка майка, която успее да се освободи от работа или намери кои да и гледа детето да заповяда в областна Администрация, призовава Маргарита Павлова.

2 коментара:

Анонимен каза...

Там ще съм. Зоя

Анонимен каза...

Обгазяване наднормено три пъти за един месец-затваряне на комбината. Така е по закон-ако я има държавата!Иначе една шепа хора печелят ,тровейки десетки хиляди други.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!