четвъртък, 2 декември 2010 г.

Желязната Ема ще се бори в Лас Вегас

Емилия  Стоянова от Спортно-туристическия клуб на хората със сензорни увреждания „Родопи” в Кърджали ще участва в Световния турнир по канадска борба, който ще се проведе в Лас Вегас от 4 до 12 декември. Средствата за пътуването й бяха осигурени със съдействието на зам.-областния управител Асен Тюрдиев.  Благодарение на дарители бяха събрани необходимите 4 000 лева, за да замине Емилия за САЩ. Тя има 12 златни медала от републикански и международни състезания за хора с увреждания. Световният турнир в Лас Вегас е най-високият форум, на който нашата „желязната” дама ще представи България и в частност област Кърджали в състава на националния отбор. През месец септември Емилия Стоянова завоюва за пети пореден златното отличие във финалния кръг от веригата интеграционните турнири по канадска борба „Воля за победа” в София в категория над 65 кг.
Спортен клуб „Родопи”, в който тя членува, е създаден през февруари 2010 г. Наброява 32 души с увреждания, които освен канадска борба практикуват лека атлетика, спортен риболов, табла и шах. Клубът има в актива си 15 златни, 11 сребърни и 7 бронзови медала. Неговият председател г-жа Недялка Камбурова изпрати благодарствен адрес до зам.-областния управител Асен Тюрдиев за оказаната помощ.

1 коментар:

Анонимен каза...

Много ме куфи тази жена. Мачка ги всички като валяк е. Пожелавам й успех и на Световното.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!