четвъртък, 2 декември 2010 г.

Тютюнджиите със 71 млн. лв. в джоба при преизпълнен бюджет

Тютюнопроизводителите ще получат обещаните пари за национални доплащания в размер на повече от 71 млн.лв., но само ако бъде преизпълнен бюджетът в първата половина на 2011-а, съобщи земеделският министър Мирослав Найденов. Той се срещна с протестиращите пред Народното събрание близо 200 тютюнопроизводители, които настояват в бюджета за следващата година да бъдат заложени 73 млн. евро за национални доплащания.
По думите на министъра в бюджета, който се гласува сега не са заложени такива средства. „ Сумата от 143 млн. лв. я делим на две. Ако бюджетът след края на юни е на плюс, има преизпълнение, ние ще ви осигурим 70 млн. лв., плюс още 10 млн.лв., които са за единица площ и приблизително ще получите около 80 млн.", пресметна министърът пред тютюнопроизводителите.
Парите за единица площ ще бъдат получени до юни, а останалите 70 млн.лв. евентуално при преизпълнение тютюнопроизводителите ще ги получат през август или септември, допълни Найденов.
Протестът преминава под лозунга "По добре национални доплащания, отколкото социални помощи". Тютюнопроизводителите  внасят декларация с исканията си до председателя на Народното събрание, министъра на финансите,  министър председателя, както и до постоянните комисии по бюджет и финанси и  земеделие.  Ако не бъдат чути, заплашват да обявят и масови гладни стачки.

1 коментар:

Анонимен каза...

Ще се случи, когато цъфнат налъмите

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!