петък, 10 декември 2010 г.

Паспортна в Кърджали отличник

Областна дирекция на МВР в Кърджали е с оценка „отличен” за работата си по подмяната на личните документи, заяви в интервю за в. „Стандарт” Мария Костадинова, директор на дирекция „Български документи за самоличност“ в МВР. Това е дирекцията, където има и най-голяма натовареност на служителите. А и там колегите се справят много добре. Въвели са си система за работа със служител, който обяснява и упътва хората, казва Костадинова. На практика Кърджалийската дирекция е най-натоварена в страната след София.
Шефката на българските документи за самоличност Мария Костадинова сигнализира, че 70 000 българи остават без лични карти след Нова година. Тя обясни, че има опасност те да имат проблем при прибирането си от чужбина след Нова година, тъй като личните им карти няма да бъдат валидни. Много е важно всички, решили да пътуват, да погледнат внимателно датата на изтичане на картите си, защото има значение дали валидността на документа изтича преди 31 декември 2010 г. или след 1 януари 2011 г. Валидните до края на годината лични карти автоматично се удължават с шест месеца. Това обаче не означава, че хората могат да пътуват с тях зад граница, тъй като в чужбина те не са валидни. Тези обаче, които изтичат след 1 януари 2011 г. няма да се удължават. Това означава, че до месец след датата на изтичането собствениците им трябва да подадат заявления за нови лични карти. „Призовавам хората да бъдат внимателни и да следят валидността на документите си, за да не се получава струпване и напрежение“, каза Костадинова. Тя допълни, че броят на изчитащите до края на 2011 г. документи е 280 000. „Ние можем да се справим, но хората трябва да са търпеливи и да не чакат последния момент за подмяна“, коментира Константинова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!