петък, 19 ноември 2010 г.

НДСВ с кандидат кметове във всички общини, без Черноочене


Членовете на организациите по места ще имат сериозни пълномощия при издигането на кандидати и формата на участие на предстоящите местни избори. Това заяви при посещението си в Кърджали председателят на НДСВ Христина Христова. Признавайки, че през последните години ръководството на партията не е обръщало голямо внимание на малките населени места тя добави, че за разлика от преди сега структурите по места ще имат възможност да се огледат за подходящи хора по селата, които да издигнат за кандидат-кметове на съответните населени места.
Местният водач на жълтите Васил Дончев потвърди, че в Кърджали НДСВ ще излезе със самостоятелна кандидатура за кмет на общината. Най-вероятно ще имаме кандидати във всичките общини в областта, с изключение на Черноочене, категоричен бе той.
На въпроса ще участва ли НДСВ в президентската надпревара Христина Христова бе лаконична: „НДСВ е партия, която може да изкара за поне три двойки кандидати за президент и вицепрезидент.
Лидерката на НДСВ обаче изключи вероятността на предстоящите избори жълтите да играят заедно с ДПС: „Като членове на европейското либерално семейство в ЕП си сътрудничим в международен план. Но като гледам колко са чувствителни нашите хора по места на тази тема, по-скоро не сме склонни да си сътрудничим с тях”.
На срещата й с журналисти и симпатизанти бяха обсъдени недоволството и причините за него от републиканския бюджет за 2011 г. Заложено прехвърляне на 340 млн. лева от НЗОК към МЗ. Ако това бъде прието и на второ четене в парламента, ще сезираме Конституционния съд чрез омбудсмана,  категорична бе Христова.  По думите й за първи път от 20 години се дават толкова малко пари от БВП за образование, здравеопазване и култура. Неприемливо за нас е, че в бюджета „Борисов” са заложени 110 млн. лв. за подслушвателна дейност на МВР и ДАНС и едва 85 млн. лв. за, даде пример тя. 
Христова критикува и промените в Изборния кодекс. Според нея те са насочени към ограничаване на избирателното право на българските граждани, обслужват големите партии и няма да отразяват точно вота на хора.
Красимира НЕШЕВА
Снимка: Петко БОРИСОВ


6 коментара:

Анонимен каза...

erftf

Анонимен каза...

БСП+НДСВ+ДПС = нагла, тройно крадлива шайка !

Анонимен каза...

САМО ТЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ,ЧЕ СА УМРЕЛИ! АМИ ПИТАЙТЕ ДПС, КОЙТО И БИЛ С ТЯХ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП.

Анонимен каза...

Къде ДПС е труп бе колега. Тези измекяри се готвят да вземат 7 от 7 общини в Кърджалийско.

Де да бе така както ти казваш , ама не е ?

Анонимен каза...

Аз вече не пиша във вестника на ДПС - Родопи.
Не ме търсете там.

Хубавите коментари вече само там където има свобода на словото: В момента вестник Нов Живот.

Бойкитирайте Родопи заради гъзолизвтвото им на ДПС. Купувайте Нов Живот където не са страхливци.

Анонимен каза...

а бе журналисти,кажете и на христина че ндсв няма.налапаха се и щото са доверчиви оня търговеч на дребно от мадрид ги употреби без да се усетят.те са хора за еднократна употреба.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!