понеделник, 22 ноември 2010 г.

Публичен дебат за дълга на Пазара на производителите

Кърджалийци ще могат да участват в публичен дебат по въпроса дали общината да гарантира дълга на дружеството “Пазар на производителите”. Решението бе взето на последната сесия на Общинския съвет. Кредитът бе взет за изграждането на модерното тържище. За погасяването дружеството получи безвъзмездна финансова помощ по програма САПАРД в размер на 4 млн. 44 хил. лв. Остатъкът от кредита е в размер на 5 млн. 800 хил. лв. с месечна погасителна лихва от 26 583 лв. и минимална вноска по главницата, която ще бъде уговорена с нов погасителен план.
При положително приключване на общественото обсъждане ще бъде внесено предложение до местния парламент за вземане на решение за гарантиране на дълга при строго спазване на Закона за общинския дълг. Това е посочено в докладната на кмета Хасан Азис.
Категорично против каквато и да е  общинска гаранция се обяви Огнян Иванов от ПП ”Политически клуб “Тракия”.
Заради спрения проект за изграждане на пазара за промишлени стоки, кметът се е срещнал и разговарял със земеделския министър, с новия изпълнителен директор на Агенция „САПАРД” и народния представител Цвета Караянчева. Ако в най-близко бъдеще не получи отговор от тях, Хасан Азис ще поиска среща и с премиера Бойко Борисов.
Припомняме, че с решение от 27 април 2010 г. съветниците дадоха съгласие общината да издаде общинска гаранция за поетия от „Пазар на производителите” дълг. Издадена е банкова гаранция в полза на „Алианц” в размер на 740 хил. лв., чийто срок изтича на 25 декември т.г.
До момента няма плащане от община Кърджали на издадената банкова гаранция.

24 коментара:

Анонимен каза...

Sancho obra tlistiyat komission chrez jena si. Sega iska Boyko da mu mie nasranite gashti. Egati nekadirnika.

Анонимен каза...

Силата на шейтана /дпс + бсп/ е в ПАРИЧКИТЕ ДЕТО ОКРАДОХА ОТ НАС - ТРЯБВА ПО НАЙ-БЪРЗИЯ И БОЛЕЗНЕН НАЧИН ДА СИ ГИ ЗЕМИМ !!! СКРИТИЯТ ИМ КОЗ В РЪКАВА Е РАЙОННА И ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА , РАЙОНЕН И ОКРЪЖЕН СЪД!!! ДА СИ ГИ ВЗЕМЕМ И ТЯХ ОТ ШЕЙТАНА !!! ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ЦВЕТАНОВ ЧАСТ ПО-СКОРО ДА СЕ ЗАЕМАТ СЪС "СИЛАТА" И "СКРИТИТЕ КОЗОВЕ" НА дпс+бсп - СТИГА СА НИ СПЪВАЛИ ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!

Анонимен каза...

Тези хора са в състояние да фалират общината точно преди изборите. Препоръчвам на всеки да влезе в Търговския регистър и да се запознае с финансовите отчети за последните години. Чисто и просто пазарът има приходи от около 250 000 лв. на година и това е. То и това му е капацитета горе-долу. Това е по 20 000 лв. на месец. Но от тях като изкараме заплатите на управителния съвет, разходите за ток, охрана и почистване и нищо не остава. Т.е. пазарът няма как да погасява по 26 000 лв. лихви + 20 000 лв. главница на месец. ТОВА ПРОСТО Е НЕВЪЗМОЖНО. Спешно трябва да се пристъпи към продажба на масивните къщички на пазара и паркинга зад тях. Но и това не става, защото до 2012, 2013 нямат право да продават активи. Ако продават - ще връщат получените пари и вноската скача на 100 000 лв. месечно. Този проект е достатъчно условие за да видим първите общинари в съда, а защо не и осъдени. Вместо в тази криза да стискат и малкото останали пари, те гарантират за едно фалирало дружество с парите на всички хора. Но тъй-като сме си овце и си мълчим и за ОЦК и за Пазара и за Огледалото, явно си заслужаваме съдбата.

Анонимен каза...

Щом пишеш - мислиш!!! Щом мислиш - имаш позиция!!! Щом имаш позиция - значи си ЧОВЕК!!! А това е достатъчно да имаш стремеж към ЩАСТИЕ , право на ЖИВОТ и право на СВОБОДА!!!

Анонимен каза...

Това горното ми хареса - прочети и предай нататък!!!

Анонимен каза...

Как на практика Кърджалийци ще дадът мнението си, може би отново лобита на общината и заинтересованите ще имитират обществено мнение.

Анонимен каза...

Гражданите на Кърджали ще могат да се произнесат дали да има общинска гаранция за дълга на дружеството "Пазар на производителите" към банка „Алианц". А КОГАТО ТЕГЛИХТЕ ЗАЕМА ПИТАХТЕ ЛИ ГРАЖДАНИТЕ НА КЪРДЖАЛИ? КМЕТА ИНЖ.ХАСАН АЗИС ТЕГЛИ ЗАЕМ ОТ ЖЕНА СИ- ШЕФКАТА НА БАНКА "АЛИАНЦ" КЪРДЖАЛИ,А СТРОИ ЧИЧОТO " ЕКИПИНТЕРНАЦИОНАЛ". КОМИСИОННИТЕ ГИ ВЗЕХTЕ, СЕГА ГРАЖДАНИТЕ ДА ПЛАЩАТ !!!!!!!!!!!!!!!!!Е НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ГЪОНСУРАТЛЪК!!!

Анонимен каза...

Съгласен съм,че преди построяването на така наречения пазар на производителя е следвало да се питат гражданите на общината.А сега строителство на пазар чрез фирма на чичо,заем от банка на съпругата и трябва да дадем мнение.Мнението ,е че няма производители да продават на пазара.Голям пазар ,който не бе необходим на града.При фалит "наши хора" ще купят пазара или части от него както е проектирано предварително от кмета на града.Или общината да гарантира заема,което е невэзможно за в бъдеще.Цялата работа както и "Водното огледало" плаче за съд,но тава едва ли ще стане сега.

Анонимен каза...

Мога да кажа браво на всички колеги по горе и на вестник Нов Живот. Така се гради гражданско общество.

Браво и на Иван Бунков за смелостта да пуска свободно мненията ни. Този вестник в момента е единственият със свобода на словото в коментарите си.

Дано не се огънат под натиска на ДПС и БСП.

Иначе какво да кажа за грозотията наречена пазар на производителите. Паметник на глупостта на местното управление на мандатите през този век. Срам за Хасан Азис и ДПС.

Анонимен каза...

Хората имаха нужда от просто оправяне на настилката на стария пазар и една проста дървена ниска конструкция с покрив и да е затворена от едната страна за да не им духа на търговците в гърбовете. И това максимално щеше да излезе 1.5 - 2 млн. лв. и то можеше да се строи постепенно с приходите. Но първо жената на Азис взе огромен бонус от кредита за 10 млн. лв. и отделно от фирмите строители надуха умишлено цената с поне 30 процента. Това е. Както и да го извъртат този проект е ПРОВАЛЕН и трябва да се пристъпи към ликвидация. Но освен да се върне за старо желязо и да се продаде земята и масивните постройки, друго реално няма, а това няма да може да покрие дълга и ще останат най-малко 2-3 млн. след ликвидацията, които, ако общината гарантира, в крайна сметка ще се изплатят от бюджета на общината. И така ще имаме едни хора, позабогатели с някой и друг милион, едни прецакани граждани и най-важното - една голя поляна вместо пазар. Да не говорим, че като построиха това бетоно-желязно безумие завинаги ликвидираха чара на нашия пазар. Представете си солунския пазар да го развалят и да направят подобно нещо. То и в това е чара на тези пазарчета. Но тука заради лакомията на 2-3 -ма човека завинаги се погуби автентичния пазар.

Анонимен каза...

Категорично против каквато и да е общинска гаранция се обяви Огнян Иванов от ПП ”Политически клуб “Тракия”. А ОСТНАЛИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ СА В ГОЛЯМОТО КРАДЕНЕ,НАРЕЧЕНО "ПАЗАР НА ПРОИЗВОДИТЕ" КЪРДЖАЛИ!!!!!!!!

Анонимен каза...

Построяването на пазара беше толкова скъпо,защото 60 % от парите останаха за дпс+бсп.На кого не му беше ясно,че беше и пиар акция на дпс."Лично" Ахмед Доган го откри.Жената на Хасан Азис отпусна заема,това ачик си е конфликт на интереси.Нямаме улици и култура,имаме пазар.Ориенталска простотия е пазара.И касичка за дпс+бсп.

Анонимен каза...

водих внука си на пазара който е на пет години знаете ли какво каза "бабо дигнали са цирка " жив цирк на гърба на народа то от всякъде тече ,вее,дори водите не текат долу в реката текат си по улиците и пазара, да не говорим за продавачите през зимата така са дигизирани като ескимоси не можеш да ги познаеш "жив цирк " а как ще го платят тези некадърници от пазара нямам представа като и трябва да делят нали за това са облагите

Анонимен каза...

Хасан Азис нали се похвали че вече идвали търговци, които наемали хладилните камери на пазара и изнасяли в Русия или нещо подобно. Да си плащат безумията поименно, не да намесват Кърджалийци, които никой не ги пита, когато започват да строят нещо очевидно невъзвратимо.

Анонимен каза...

Веждито да спре да подпира хАСАНЧО - маскирал се селски хитрец като кмет.На сичкото отгоре е и човек на амет доан. Аман бе !!!

Анонимен каза...

Освен от Нов живот да изпринтят всички мнения под статията и да ги дадат на Азис и общ. съвет да си ги четат.

Анонимен каза...

Какво мислиш Санчо и общинарите не четат коментарите ли ? Четат, ама са толкова възгордяли ,че се мислят за хванали господ за оная работа и игнорират избирателите.

Хасан Азис, Сейфи Неджиб, Димчо Михайлевски, цялото БСП и ДПС са проказа не само за Кърджали ,но за цяла България. Докато тези партии съществуват майка ви ще жалее един бял ден няма да видите.

Ще живее като неандаралци в мизерия,нищета и робство.

Пазара на произвевдителите е паметник на ограбване на народа, чрез обръчи от фирми. Паметник на глупостта на диктаторите от БСП и ДПС.

Анонимен каза...

Наистина много крадаха тия, виж снимката - оттам даже се вижда кой е ЯЛ. :)) Незнам но и Хасан Азис излезе голям крадец, вече няма доверие на НИКОЙ. Явно политци нема да оправят държавата и е време да променим манталитета си и да се обединим всички - без значение на националност, защото никога не е имал сериозен спор м/у българи, турци и цигани. Това напрежение е запазен ход на ДПС, но вече на това не вярва народа. Който подкрепя ДПС да си помисли още веднъж - какво направи за него ДПС, къде са кадърните му управители, може ли да покаже един СЪВЕСТЕН ДПС-Управник, който не е крал и не на последно място КЪДЕ Е ДОГАН и защо се КРИЕ ???????????

Анонимен каза...

ВРЕМЕ Е! Първо да се уберат СИЛОВАЦИТЕ на ДПС , БСП и присъдружните им ФЕОДАЛИ!!! Следват открити и демократични АРЕСТИ на известни на всички в града и областта КРАДЦИ - Михалевскиоглу , Коджаманоглу , Сейфиоглу ,Хасаноглу , Миланоглу ,Караманоглу ,Ардастройоглу ,Савароноглу , Лейлйханъм , Бахарханъм , Устра оглу ,Вальооглу , далеАлиоглу .... След това идва ред на демократичните присъди с конфискация на заграбеното от двайсе години насам. И ..... ГЕРБ ПЕЧЕЛИ КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ВЪВ ВСИЧКИ ОБЩИНИ!!!
Ноември 23, 2010

Анонимен каза...

Силата на ШЕЙТАНА/дпс + бсп/ е в ПАРИЧКИТЕ ДЕТО ОКРАДОХА ОТ НАС - ТРЯБВА ПО НАЙ-БЪРЗИЯ И БОЛЕЗНЕН НАЧИН ДА СИ ГИ ВЗЕМЕМ !!! СКРИТИЯТ ИМ КОЗ В РЪКАВА Е РАЙОННА И ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА , РАЙОНЕН И ОКРЪЖЕН СЪД!!! ДА СИ ГИ ВЗЕМЕМ И ТЯХ ОТ ШЕЙТАНА !!! ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И ЦВЕТАНОВ ЧАСТ ПО-СКОРО ДА СЕ ЗАЕМАТ СЪС "СИЛАТА" И "СКРИТИТЕ КОЗОВЕ" НА дпс+бсп - СТИГА СА НИ СПЪВАЛИ ЕВРОПЕЙСКОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!
Ноември 23, 2010

Анонимен каза...

Това на снимката глиган ли е или домашно прасе ?
Питам само ?

Анонимен каза...

hei vie ot Kardjali, tolkova li e grosen pasara vi , ta ne puskate snimki, kak ste imate li maruli,luk, kartofi, magdanos,repi, tikvi... haide de - imali ste hubavi karuci s kone... i ... pusnete malko zvuk v videofilm ...to bes tova stava li pasar

Анонимен каза...

abe, vie mnogo lajete - kade e debat? az vijdam samo edin 4ovek na tasi snimka...pokajete snimkite na 25 4oveka ot ulicata pone, deto ste gi pitali po tosi vapros, kakvo otgovarqt...

Анонимен каза...

kakvo go kriete tosi pasar, ta i okolo nego, to ima tolkova material za snimki i video, pokajete i kofite za bokluk, i ku4etata, i bitaka, puskaite material za jivota, kakavto e, ...aman ot naglaseni portret4eta...davaite snimki v dvijenie,
koeto e hubavo i koeto e grosno - to se vijda i 4itatelite i sami mogat da precenqvat informaciata... posle kato mine vreme i da ocenqt kak se promenqt...na po-hubavo ili na po-lo6o

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!