понеделник, 22 ноември 2010 г.

Президентското движение се сблъска с БСП в Кърджали

Проектът на Първанов АБВ вече започна да се захранва с кадри от левицата, макар че идеологът му изрично уверяваше, че няма да прави нищо срещу бившите си съпартийци и да разцепва местните организации. За каузата в Кърджали например вече е привлечена Бойка Арабаджиева, член на БСП и зам. областен управител през миналия мандат. На нея се разчита да осигури подкрепа за движението в община Кирково, където българомохамеданите са потенциален електорат за новия проект.
В Кърджали е имало опит за учредителна сбирка на новото движение и са били канени хора от структурите на БСП. Повечето обаче са отказали, разказаха запознати. В проекта АБВ участват трима лидери от Кърджали - бившият областен управител Ангел Коджаманов, археологът Николай Овчаров и Семра Изетова, бивш член на Изпълнителното бюро на БСП. Неформален лидер на новата организация се води Коджаманов. Тясно свързан с Кърджали е и депутатът от БСП Стефан Данаилов, близък приятел на Георги Първанов. Очаква се той също да агитира в полза на новия проект. Затова мнозина наблюдатели смятат, че това, което ще се случи в Кърджалийско, ще бъде показателно за поведението на новото движение в цялата страна.
В Кърджалийска област новото президентско движение може да разчита само на гласовете на българомохамеданите, които са около 8000, твърдят политици от региона. На последните избори през 2009 г. те подкрепиха ГЕРБ, но година по-късно са доста разочаровани, пишат местните медии. В други общини на страната също има наплив за координатори на АБВ. Това обикновено са хора, които не са доволни от левицата, но при почти всички мотивите им са продиктувани от личен интерес, твърдят депутати от БСП.
СТРАТЕГИЯ
Проектът на Първанов се кани да подкрепи редица успешни кметове. Все още не е ясно кои от тях ще минат открито на негова страна. Тепърва по график започват областните конференции на левицата, които трябва да направят атестации на досегашните техни представители във властта. Със сигурност получилите слаба оценка ще опитат да се прикачат към проекта АБВ, прогнозират депутати от БСП.

Наделина Анева, в."Сега"

7 коментара:

Анонимен каза...

първанов е кукувица като приятеля си николай овчаров.щял да подкрепи успешни кметове,като че ли си е избрал най-трудната позиция.Що не подкрепи неуспелите?както николай овчаров ходи да разкопава чужди обекти и си приписва чужди заслуги,така и първанов ще подкрепи успели кметове,за да ги направи неуспели и на тяхно място да се настани дпс.това е в дългосрочен план.

Анонимен каза...

ЧЕ ЗА КАКВО МУ Е НА ПЪРВАНОВ БОЙКА.ПО ТОЧНО ЩЕ Е ДА СЕ КАЖЕ ОТБОЙКА,ЗАЩОТО ТЯ Е ЕДНО ПОСРЕДСТВЕНО СЕЛСКО МОМИЧЕ КОЕТО ДАЖЕ НЕ ЗНАЕ КАК ДА СЕ ПРЕДЛОЖИ

Анонимен каза...

ТИЯ ОТ БСП ЩЕ СИ РАЗТУРЯТ ПАРТИЯТА,КАКТО НАПРАВИХА ОТ СДС.ТЯ ВЕЧЕ НЕ ИМ ТРЯБВА.КРАДАХА,ЯДАХА,ПРОДАВАХА,ЛАПАХА И СЕ НАРИЧАХА СОЦИАЛИСТИ.СЕГА СИ СЛАГАТ НОВ КОЖУХ.АМА СЪДЪРЖАНИЕТО Е СЪЩОТО.

Анонимен каза...

а бе,какво сте го показали тоя като георги димитров.стига сте му правили реклама.ние от окзни го познаваме.

Анонимен каза...

Този на снимката - гоце - щеше да праща на политическото бунище дпс-то през 1994г. кат го избирахме в Кърджали издигнат от ОКЗНИ. И к,о стана - еба майката на ОКЗНИ-то. Сега е дошъл реда на бсп-то и дпс-то. Мир на праха им. Голям талант е гоце. Сите отбор юнаци са кадри на др. лилов. А димчо михалевски е тайният им коз на коджамановци и сие. Пълна галевизация /абевизация/.

Анонимен каза...

ob6tina Kardjali ima li reklamni materiali za grada, kade se namirat, koi organisira i rasprostranqva reklamata na grada, kak - gratis ili sa plateni za grajdanite, kolko struvat, na koi mesta sa postaveni, koi gi po4istva, pokajete snimki i videifilm

Анонимен каза...

ima li v Kardjali informacionen center? adres, telefon, fax, e-mail? pokajete snimki

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!