понеделник, 29 ноември 2010 г.

„Нов живот” взе годишната награда на СБЖ

Годишната награда на Съюза на българските журналисти /СБЖ/ за печатна медия тази година получи вестник „Нов живот” в Кърджали.
Всяка година СБЖ връчва по една награда в 12 категории. Колективни се присъждат по една за вид медия, което прави конкуренцията много оспорвана. Забележително е, че тази година за нея се пребори провинциален вестник и това е всекидневникът на Източните Родопи!
Плакетът и грамотата бяха връчени на 27 ноември на тържество в сградата на Съюза лично от неговия председател Милен Вълков.
Плакетът за телевизия получи екипът на програма „Здраве” на БНТ, за информационна агенця - отдел „Икономически новини” към главна редакция „Международна информация” на БТА, за сайт – този на информационна агенция КРОСС.
Голямата награда на името на Йосиф Хербст за цялостен принос в развитието на българската журналистика тази година беше присъдена на Захари Главчовски.
Индивидуални награди плакет и грамота бяха раздадени за радиожурналист на Даниела Манолова от БНР, за журналист от печатна медия  - на Васил Попов от „Дума”.
Отличието за фотожурналистика получи Тихомир Петков от вестник „Новинар-юг” Хасково. За книга СБЖ отличи Кирил Янев за „Операция Поинт Бленк Цел България”. Бяха дадени също награди за материал в регионална медия, предизвикал широк обществен отзвук – на Екатерина Терзиева от Пловдив, за кореспондент на централна медия получи Диян Божидаров от вестник „Сега”  от  Варна. 





Признанието на колеги е най-голямото признание

Интервю на Юлия ТОРОМАНОВА
ИА - КРОСС

- Г-н Бунков, от всички вестници в България  „Нов живот” получи годишна наградата на СБЖ за печатна. Какво означава тя за Вас?
- По време на тази криза, която съществува в обществото и на медийния пазар, признанието на колегите е може би най-голямото признание, което може да съществува за нашия професионализъм. Това, че те са ни избрали е голяма оценка за колектива....

4 коментара:

Анонимен каза...

ЧЕСТИТА НАГРАДА на любимия ни вестник!!! И още по-големи успехи!

Анонимен каза...

Честито!Заслужавате овации!

Анонимен каза...

podkupeniya vesnik

Анонимен каза...

Честито, Върха сте! Обичаме ви и ви желаем успех!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!