понеделник, 22 ноември 2010 г.

Апелативният съд оправда Раиф Мустафа

Софийският апелативен съд потвърди днес оправдателната присъда на бившия зам.-вътрешен министър Раиф Мустафа, но осъди условно бизнесмена Росен Маринов. Той получи наказание от две години условно с три годишен изпитателен срок и 5000 лева глоба. До този момент и двамата имаха оправдателни присъди от първоинстанционния градски съд.
Ще припомним, че апелативните съдии на 1 ноември изненадващо засекретиха делото заради използваните по време на разследването СРС-та. Процесът бе отложен за 22 ноември, тъй като адвокат Илиян Василев не се появи за втори пореден път. 
Раиф Мустафа и Росен Маринов се изправиха пред магистратите, след като на 30 юни градската съдийка от София Вера Чочкова ги оправда по обвинение, че са предлагали 100 000 лв. подкуп на бившия шеф на рибовъдната агенция Марин Димитров.
Нямах никакви притеснения за изхода на делото, заяви Раиф Мустафа, тъй като никога не съм извършвал никакви престъпления. Засекретяването на делото изобщо не ме безпокоеше, защото срещу мен няма открити никакви СРС-та.

8 коментара:

Анонимен каза...

В БЪЛГАРИЯ ДО СЕГА НЯМА ОСЪДЕНИ ЗА ПОДКУП ПОЛИТИЦИ.ТАКА,ЧЕ МАКАР РАИФ МУСТАФА ДА БЕШЕ ПРИЖЕЛТЯЛ ПО ВРЕМЕ Н ПРОЦЕСА Е НЯМАЛО ОСНОВАНИЕ ЗА СТРАХ. ЖИВОТ.................

Анонимен каза...

на кого не му е ясно,че съда е институция приватизирана от бсп и дпс?галеви осъдиха ли ги?
раиф е старо ченге,няма да го оставят.

Анонимен каза...

Анонимен каза
Коменатрите са излишни

Анонимен каза...

две стари истини.
1.уморените коне ги убиват.
2.ченгетата не ги съдят.

Анонимен каза...

крадете братя депесари и живейте охолно.съда ви пази вас.от опит се знае,че оправданите в от българския съд са най-виновни.справка - софиянски.

Анонимен каза...

Много правилна констатация. Българският съд е приватизиран от комунистите от БСП и ДПС . Раиф е старо ченге, слуга на ДС. Гарван гарвану око не вади. Доверието ми в далавераджиите наречение в България съд е нулева. Ако Раиф не бе лакей на ДС щеше да отнесе поне 5 години.

В отговор на :

Анонимен каза...

на кого не му е ясно,че съда е институция приватизирана от бсп и дпс?галеви осъдиха ли ги?
раиф е старо ченге,няма да го оставят.
Ноември 22, 2010

Анонимен каза...

Раиф да се обади на гоце и да го почерпи!!! Докато не са му вземали ключа от бараката!!!

Анонимен каза...

ДРУГИЯ ПЪТ ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ,ЧЕ НЕ СА СЕ НАЛАПАЛИ ОЩЕ.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!