понеделник, 29 ноември 2010 г.

Оранжев код за Кърджали

В голяма част от страната се очаква скоростта на вятъра да достигне до 90 км/ч, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология.
В раздела "Опасни явления" на интернет-страницата на института е даден оранжев код за вятър с опасна скорост в областите Кюстендил, Благоевград, Кърджали, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Добрич и Бургас, съобщи БТА.
Вятър със скорост на пулсациите до 55-70 километра в час ще духа в Монтанско, Врачанско, Софийска област, Пернишко, Русенско, Силистренско, Сливенско, Ямболско, Хасковско и Старозагорско.
С преминаванено на поредния средиземноморски циклон западно от България, през унгарската равнина, над страната вятърът ще се усили ще започне да нахлува по-топъл въздух. Тъй като страната ни ще остане в неговата югоизточна топла периферия, температурите ще се повишат и ще достигнат на места в Източна България дори до 20 градуса, предаде Дарик радио.
Изисква се повишено внимание, тъй като заради силния вятър е възможно незакрепени предмети да бъдат отнесени от поривите и да нанесат щети и дори да наранят хора, придвижващи се на открито.
В София тази сутрин вятърът понесе кофи за боклук по столичния бул. "Никола Вапцаров". Само ранният час и малкото автомобили по улицата предотвратиха тежка катастрофа.
На няколко сигнала за паднали дървета и висящи ламарини са се отзовали екипите на Гражданска защита за района на Югозападна България и София, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от БГНЕС. Дърво е паднало в Дупница, също дървета са падали в района на Черния кос и Княжево в столицата. Сигнали за висящи ламарини са подадени в столицата и в Перник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!