понеделник, 29 ноември 2010 г.

Бум на незаконно строителство в „Боровец”

Десетки са новоизникналите сгради и къщи през последните години в квартал „Боровец” в Кърджали, но едва 5-6 от тях са законни. Това заяви областният управител Иванка Таушанова. По думите й нито държавните институции, нито общината са успели до момента да се справят с безразборното строителство в квартал „Боровец”. Според нея общината е тази, която би следвало да решава проблема, но общината пък очаквала Регионална дирекция „Националнен строителен контрол” /РДНСК/ да си свърши работата. По смисъла на Закона за устройство на територията на първа инстанция ангажиментът за установяване на незаконно строителство е именно на общината. РДНСК от своя страна има право да контролира контрола, осъществен от общината, уточни Таушанова.
Дори това да е така обаче, в крайна сметка се оказва, че с проблема всъщност се занимава Областният съвет за етнически и демографски въпроси. Защото незаконното строителство в ромската махала било проблем на „социално уязвимите общности”.
Новите къщи са издигнати по посока на село Царевец. Повечето са масивни и двуетажни, далеч от представата за бедни схлупени къщурки. Каква е причината незаконното им вдигане да бъде „прескачано”, не е много ясно, поне не и официално. 
Красимира НЕШЕВА
Снимка: Мехмед РЕДЖЕБ

11 коментара:

Анонимен каза...

църквата която се строи върху бившата земя на назърова нали е законна, добърден госпожо казанлъкова зайчева или таушанова все едно, след дъжд качулка...който трябва си направи каквото трябва, сега пак се хващате с бедните но с циганите ще си намерите / както не намерияха колая и на ивайловградсике циганета / майстора пожелавам ви приято събаряне

Анонимен каза...

аре бе, тая Караячева няма ли да вземе отношение?тя нали навсякъде си вре гагата и след нея всичко е погром

Анонимен каза...

искаме Караянчева да дойде при нас в Боровец и после да постави проблема в Народното събрание тятака прави

Анонимен каза...

saboreti vsi4ko nezakonno

Анонимен каза...

Ако има закони да се прилагат за всички,щом събориха една две пристройки в града и В-ци,с какво Боровец е по- различен.Стига с тия етнически ала бала всички живеем тук и трябва да спазваме тукашните закони.Ако едно нещо е незаконно значи за него не се плащат данъци и т.н.

Анонимен каза...

Аз да попитам от къде доходи в тая криза,кой си позволява да строи през последните 5 години.Общинарите за какво получават заплати? Къде са данъчните и колко от собственниците на новопостроените "палати" си плащат данъците?На всичко отгоре и през всичките почивни дни сме длъжни да понасяме и данданията от циганска чалга,която се носи от свръх мощни усилватели.

Анонимен каза...

nema dirjava nema zakoni i gerb se provali yazik golemite nadejdi v evropa smebili kakva evropa koy kak si znaye taka si pravi no zajto plajtame danisi nekadirnite da poluchavat zaplati

Анонимен каза...

главната архитектка не е само ГЛАДНА , АМИ Е ГЛУХА И КЬОРАВА ...... когато минава през кв. Боровец на път за вилата си в с.Енчец.С КОГОТО СЕ СЪБЕРЕШ - ТАКЪВ СТАВАШ!!! Точно на пътя върху подпорната стена изникнаха 3-4 масивни къщи по на 3-4 етажа!!! Те са само лицето на незаконното строителство , ами какво ли става в по-скритата част на махалата!!! КОЙТО СЕ СЪБЕРЕ С ГЬОНСУРАТИ - СТАВА ГЬОТСУРАТ!!!

Анонимен каза...

Алоооо , какво става с незаконното строителство в блока срещу Райфайзенбанк!!!

Анонимен каза...

abe ya se zasramete s tezi prikazki .otiwayte da se spasyawate naporavcilsa nbezakonno ama si plastat danasite oprawayte po golemite .sabarayte haydse da vidimm ako vi stiska tuhhh

Анонимен каза...

nawremeto kagato izborute nablijawat hayyde brarty glasuwayte .sega sigani ce viye ste po beter ot tyah

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!