вторник, 23 ноември 2010 г.

Азис кани Таушанова заедно да режат ленти

Добре ще е областният управител на Кърджали Иванка Таушанова вместо да спъва работата на общинска администрация за решаване на проблемите на града, да помогне за осъществяването на проекти, които са в полза на всички, заяви на брифинг вчера кметът на Кърджали Хасан Азис. Изказването му беше по повод отрицателното становище на Таушанова за реконструкцията на двете кръстовища в центъра и паркинга пред Търговски комплекс „Орфей”.
Ще се радвам заедно с областния да прережем лентите за откриването на два важни проекта - на реконструираното кръстовище в кв. „Веселчане” и на посетителския център към общината, чийто проект е спрян от доста време, заяви кметът. Той изказа надежда, че областният управител и народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева ще помогнат да се отпусне държавно финансиране за реконструкция на кръстовището. Целта е да се увеличи пропускателната му способност, предвид увеличения трафик след отварянето на граничния пункт при Златоград и очакваното още по-интензивно движение след отварянето на „Маказа”.
Работният проект за реконструкцията е готов. Разработени са 4 варианта. Установено е, че за кръгово няма достатъчно място, а капковидно и елипсовидно не са удачни решения. Остава сегашното решение за триклонно кръстовище, като във всяка посока се добавя по още едно платно за сметка на тротоарите. Реконструкцията ще струва 490 хил. лв. без ДДС. В изграждането може да участва и Агенция „Пътища”, защото през кръстовището преминават пътища от републиканската пътна мрежа, коментира кметът.
Общината поема изграждането на подземните комуникации и тротоарите. Реконструкцията на пътните платна и регулирането на движението със светофари и маркировка може да се направи е с държавно финансиране.
Разработени са проекти за реконструкция на всички важни кръстовище в Кърджали, но това ще се прави постепенно, според финансовите възможности на общината.

Тонка ГОГОВА

11 коментара:

Анонимен каза...

Направиха жизненоважното Огледало и неотложния Пазар и сега ако останело - и пътищата :-)

Анонимен каза...

Nee Priemlivo prez grada Kirdjali kakto se preminavat prez centrum v Beograde /Sirbiya/Da preminava mejnarodniyat trafik. po tochno e redno dase proektira po udobno pitna mreja obikolen o grada. tova trabva da e rabotata na Ministir Rosen.Plevneliev vmesto dapresvoyavat parite na Evropeyskite danikoplatsi da si gi napravyat i mejdunarodnite pitichta taka che da nyama prechki za naselenie to na Kirdjali idase znae che i Kirdjali e Bilgarski grad. ako ne im otirva da gi virnat na Girtsite ili na turtsite te chte gi napravyat e tova e.

Анонимен каза...

Азис кани Таушанова заедно да режат ленти !
В БУКВАЛЕН ПРЕВОД: АЗИС КАНИ ТАУШАНОВА ДА КРАДЕМ ЗАЕДНО!КОНСЕНСУСНА ПОЛИТИКА НА ДПС.ПО-РАНО С БСП СЕГА ИСКА ДА СПОДЕЛИ С ГЕРБ.

Анонимен каза...

Кан Омуртаг още на времето е написал на камъка - "Човек и добре да живее , УМИРА , и ДРУГ СЕ РАЖДА.... " асанчо , асанчооооо - свърши лапанетооооооооо . АНАДЪММУУУУУУУУУ!!!!

Анонимен каза...

Хасан Азис е най-добрият кмет досега за Кърджали! Но като гледам коментарите не е достатъчно да е добър, а трябва да бъде българин и християнин за да бъде добър за всички ни съграждани.

Анонимен каза...

Незнам дали да режат заедно ленти...Ама г-н Кмете,ходил ли си скоро пеша по пешеходната зона от кино Орфей до Площад 9 септември в 17,30 часа!!!!Тъмно като в рог....А това е пешеходна зона...И трябва да свети като ден!При положение,че това го открих днес-23/11/2010 .Още не е толкова тъмно,както се очаква да е пред декември и януари.Моля,Кмете,слез от лъскавия си автомобил и се прибери по тази пешеходна улица,за да видиш...А Водното огледало свети сякаш е Панагюрското златно съкровище......Нали си ни баща на града,г-н Кмете!

Анонимен каза...

Кой те излъга ,че Хасан е добър кмет ? Ти да не си от обръча ? Турчин и мюсюлманин съм. Ne mutlu turkum kirmizi seytanlara satilmadim diyebilenlere. И с ръка на сърцето заявамвам, че Хасан е неграмотник, а ДПС е тоталитарна партия едно от продължителките на БКП. Хасан е кмет защото баща му е комунист, гъзолизач на БКП.

Анонимен каза...

AZIS HUBAVO KANI TAUSHANOVA, AMA PAK OT DRUGA STRANA AZIS BARABAR S DRUGITE DPS OTKACHALKI OTKAZVA DA UCHASTVA V OBLASTNIYA SAVET ZA RAZVITIE, NESHTO JELANIYATA NA AZIS NE SE VRAZVAT???????????

Анонимен каза...

Abe tipa maymuna ti kakivsi dane si dochil o kosmosa v Bilgariya chto nesi katsnal v Turtsiya a si v Bilgariya abe mrisen tip sersemin imali izobchto smisil tova koeto govorich Basta mu bil Komunist atoy bil negramoten ta tova ta onova gluposti na tirkaleta ato se poznava ot govora. kulturata i chovechnostta na uchen choveka.che toy e bil Turchin.pilno glupost. yami kaji ot koga i kide v Kirdjali ima ili imalo viobchte Turtsi ikoi sa te nyama.Bilgariya ima Tursko govoryachti Bilgari,Bilgaromuhamedani i
Bilgarihristiyani, malko Girtsi,Armentsi,Gridski Karakachani Vlachi Bil turkoezichni tsigani e itovae.

Анонимен каза...

ZA KOMENTARA PO GORE, ASHKOLSUN BRE MEKERE, KATO SI POCHNAL DA PSUVASH, CHAK AGAZIN KOPURMUSH BA, UKROTI MALKO TOPKATA,.....VZEMI SI HAPCHETATA, PO YAVASH YAVASH BA,

Анонимен каза...

DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP
DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP
DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP
DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP
DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP
DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP
DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP
DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP DPS BSP

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!