петък, 19 ноември 2010 г.

Глобяват 79 пешеходци досега

В Кърджалийско са регистрирани 84 925 водачи на автомобили, доста голям брой. Друг е въпросът дали можем да ги наречем квалифицирани, като се има предвид колко падна нивото на подготовката им, коментира началникът на Пътна полиция гл.инспектор Иван Бакърджиев. С 31 часа практика зад волана буквално се „произвеждат” водачи.
Повечето от  нарушенията на пътя в област Кърджали са предвидими, каза  гл. инспектор Бакърджиев по повод Деня за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.  Всички ние като приятели, съпрузи, близки можем да повлияем на шофьорите в тяхното поведение зад волана. Даде за пример, че от 19 299 нарушения зад волана в Кърджалийско до този момент, 5960 са за превишена скорост. След високите скорости най-честото нарушение е за неспазване на предимство и на пътните знаци – в 2066 случая. По-малко шофьори са извършили неправилни маневри и са отнели предимство на пешеходец. От началото на годината 246 водачи са употребили алкохол над 1.2 промила,  още по-пияни са били 194 души. Санкционирани са 266 души, които са говорили по мобилен телефон докато карат. Прави впечатление, че в 390 от случаите шофьорите са карали без да имат това право. Глобени са 79 пешеходци.
В областта към вчерашна дата са регистрирани 53 003 моторни превозни средства, от тях леките коли са 41 171, товарните – 5567. Колите са в постоянно движение, повечето от половината от тях се движат в град Кърджали. Непрекъснато от по-малките общини прииждат хора с коли, привлечени от възможността да напазаруват и заради това, че институциите са в областния център. Трафикът се натоварва и заради потока от други части на страната.

4 коментара:

Анонимен каза...

Това ли е най-важното днес, колко пешеходци са глобени.Те ли са основната причина за ПТП? Кой ще потърси отговорност от Здравко Каракехаьов - сегашен началник на ДАИ и Юсеин Мюмюн - бивш началник на ДАИ за продажбата на стотици свидетелства за упровление на МПС.Кой ще се опита поне малко да вникне какви ги вършат сега на годишните тестове за водачи с категория "Д" и още ........... .Това ли е лицето на ГЕРБ в ДАИ - З.Каракехайов?С него ли ще реформерате сектора.Жестоко сте се излъгали ако се мислите, че сте попаднали на точния човек.За ДАИ Кърджали години наред се носят легенди, но за потърпевшите това не са легенди, попитате ги.В основата на всички далавери, стоят -двамата.

Анонимен каза...

Svidetelstva< za Pravoupravlenie na MPS se dava pri izpit ane se kupuva tovae v Zapadnite strani svidetelstva se dava na hora koito edvam edvam vladeyat ezika na dirjavite koito se namirat pirvo nau4avat kak moje dase preminavat ot sfetofarite uzu4avat znatsite markirovkiteimgi davat dokument za pravoupravlenie ti kato raboti6 na firma v siotvetna spetsialnost primerno si elektri4ar,boyadjiya ti tryabva vsi4kite si materiali da sigi natovari6 v prevoznoto si sredstvo bez knijka ti nemojeda raboti6 Tuk Instruktora ti izpitva kato ta vidi 4e moje6 dasigo upravlyava6 samostoyatelno ti go dava ispitniyat protogol v dadenoto upravlenietiy nare4en Trafiko Polize zavisi kolko hora ima iza polovin 4as tie gotova knijkata pla6ta6 i data nyama. absolutno e zadiljitelno spiraneto v teobraznite kristovista davase predimstvo vinagi na pe6ehotsite. av Bilgariya e si6tinska anarhiya pe6ehodetsid vinagi e na6trek misli kak damine pe6ehodnite piteki zada stigne do nasre6tniyat kray. haydi dakajem 4e mladite nesa pravosposobni a s starite kakvo da se pravi nali sau4ili mnogo prez komunistiçesko sa si6tinski samovalkovvtsi si6tinski dirti maloumni karutsari mladejite nyamat gre6ka vupravlenieto si v 4ujbina vsi4ki dostoyno si izpilnyavat zada4ite si a ina4e pri naru6enie nazakona i pravilnika kamerite snimat reg.nomer na kolata.itolkoz se plasta solidna globa bez pravo za objalvane.ili 6te znae6 zakona ili vednagatiotnemat knijkata za pravoupravlenie i se vri6ta6 ot kideto si dosil nyama edno i dve e tova e.

Анонимен каза...

много е важно да се знае,че пешеходците са отговорни за движението по пътищата,колкото и шофьорите.по тъмните кърджалийски улици се движат пешеходци без да им пука от това къде пресичат.ще вкарат в грях,така облечени целите в тъмни дрехи,някой невинен шофьор.много е важно да се знае и това,че в крумовградска община денонощно по пътищата се движат говеда и застрашават живота на невинни.а опазването на живота и здравето на хората винаги е актуална тема.

Анонимен каза...

vijdali li ste v KAT Kardjali kak izglejda WC na 2 etaj, nedale4e ot gi6eto za 6ofiorski knijki, vliza se samo s klu4, predostaven velikodu6no ot slujitel i za klient na slujbata v slu4ai 4e mu se pripikae...ah, koga 6te vidq v va6iq vestnik snimka na tasi toaletna... a kolko interesno 6te e da vidim i drugi detaili ot higienata na tasi darjavna slujba, a i dokument ot HEI za nivoto na higienata tam

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!