сряда, 23 ноември 2011 г.

С пари от европрограми правят Перперикон по-привлекателен за туристите

Археологическият комплекс Перперикон, Мадарският конник, Шуменската крепост, старата българска столица Велики Преслав, Архитектурно-етнографският комплекс „Етър” и Архитектурно-историческият резерват  Боженци са само част от знаковите забележителности на страната, които ще бъдат подкрепени по линия на Оперативна програма „Регионално развитие” за повишаване на тяхната привлекателност. Това съобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при подписването на договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на обща стойност 100 млн. лв. по програмата с кметовете на 29 общини, които имат одобрени за финансиране проекти по схема „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции”, съобщиха от министерството.
Министър Павлова информира, че с подписването на днешните договори общият размер на договорените средства по Оперативна програма „Регионално развитие” е 2,027 млрд. лева, което представлява 65% от бюджета на оперативната програма. Размерът на изплатените средства по нея е приблизително 574 млн. лв., което представлява 18% от бюджета на програмата и 28% от размера на договорените средства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!