четвъртък, 15 септември 2011 г.

СОУ „Йордан Йовков” с модерна система за озвучаване

Първият учебен звънец удари и в училище „Йордан Йовков” в Кърджали. След хубавото празненство в двора на школото, петдесет пременени, усмихнати и развълнувани първокласника прекрачиха входа на новата си класна стая.
За едни ученици това беше първият учебен звън, който ще чуват още дванадесет години, а за други - първият последен звън. След тази учебна година дванадесетокласниците ще се сбогуват с любимото училище и ще тръгнат по света да търсят нови познания и гонят нови мечти.
От две години училището получава средства от Министерството за целодневно обучение за първи и втори клас, каза за „Нов живот” директорът на „Й.Йовков” Недялка Кюпрюджиева. Ще се включим и в програмата „Училищен плод”. Още преди Министерството да въведе тази кампания, включихме плодове в менюто за децата, допълни тя.
Класните стаи са изцяло ремонтирани със средства от бюджета на училището. Те са достатъчно, за да си позволим да правим ремонт всяка година на няколко стаи. Но голямата ни болка е санирането на сградата. Откакто е създадена през 57 година, не е правен основен ремонт на фасадата, която видимо вече се нуждае от такъв. Правили сме ремонт на покрива, направихме тази година и изолация. В списъка сме на община Кърджали за цялостно саниране и се надявам тази година да има заделени средства, каза директорът.
В сградата на училището е инсталирана система за озвучаване и оповестяване. Целта е директно ръководството да съобщава на учениците в класните стаи всичко, необходимо за организацията в училището. Учениците през междучасията ще могат да си пускат музика и свои програми. В Южна България само ние имаме такава система за озвучаване, сподели Кюпрюджиева.

Ваня ПЕТРОВА

Текст към снимка: 
По традиция, преди да влязат в класните стаи, всички ученици минаха под венеца

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!