сряда, 9 ноември 2011 г.

Д-р Маринова оглави Лекарския съюз в Кърджали

Д-р Магдалена Маринова, началник на инфекциозното отделение в кърджалийската болница, е новият председател на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз. Тя бе избрана на дълго и бурно отчетно-изборно събрание, което продължи до 20 часа във вторник. Събрание за избор на председател се провежда веднъж на три години. Лекарите гласуваха и за избор на трима заместник-председатели, за секретар и за председатели на Контролната комисия и Комисията по етика.
Медиците излъчиха и петима делегати, които ще ги представят на националния Лекарски събор.
Гласуването беше тайно, преди това са обсъдени всички кандидатури за председател на Регионалната колегия, както и възможностите за отвод, обясни изпълнителният директор на болницата д-р Тодор Черкезов. Ръководството се избира на квотен принцип.
Председателят работи на обществени начала, не получава пари за това.
Преди д-р Маринова, нейното място заемаше д-р Димитър Макаков, патологоанатом. Негов предшественик беше гастроентерологът д-р Марин Мухтаров, сега избран за независим съветник в местния парламент.
Д-р Маринова става председател във време, в което на национално ниво ръководството не отговаря на въжделенията на лекарите. То като че ли се капсулира, каза д-р Черкезов.
Спорът за председателското място бе между двама лекари – досегашният председател д-р Макаков и новопредложената д-р Маринова. Тя спечели с два гласа повече. За заместници бяха избрани д-р Ерджан Фърънджъ, който отговаря за първичната извънболнична медицинска помощ /личен лекар/, д-р Георги Янчев от специализираната извънболнична помощ /хирург/ и д-р Черкезов, отговарящ за болничната помощ.

3 коментара:

Анонимен каза...

4estito

Анонимен каза...

Честито,д-р Маринова!

Анонимен каза...

Честито, д-р Маринова! Пожелаваме Ви крепко здраве, късмет и много професионални успехи!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!