четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Повторно броене топи разликата между ГЕРБ и БСП в Кърджали

Над 40 действителни бюлетини за кандидат-кмета на ДПС в Кърджали Хасан Азис сред недействителните са отчетени досега при повторното преброяване.
ГЕРБ поиска касиране на вота, след като Хасан Азис спечели убедително още на първи тур с 53,96% от гласовете. С огромна разлика след него се нареди кандидатът на ГЕРБ Илия Илиев, който събра едва 20,65%.

До момента са били преброени изборните книжа в 80 от общо 133 секции, заяви днес преизбраният кмет Азис, цитиран от БТА.
Административният съд не е приел 400 гласа за кандидата на ДПС, отбелязани като действителни, заради непълен втори печат върху бюлетините.
Азис е категоричен, че тази бройка, дори да нарасне до 1000, няма да повлияе върху вота.
Повторното броене е показало недействителни гласове сред действителните и за кандидата на ГЕРБ Илия Илиев - основната страна в съдебния спор.
От 80 отворени чувала имало близо 130 гласове, които съдът не е признал. Така разликата от 179 гласа между него и третия по резултат Милко Багдасаров от БСП се е стопила на близо 50 гласа.
Бюлетините за БСП не се броят. В края на преброяването не е изключено кандидатът на БСП да се окаже втори по брой гласове, а на ГЕРБ - трети, коментира Хасан Азис.

14 коментара:

Анонимен каза...

КАКВО ЛИ СА НАПРАВИЛИ ЗА ДА СПЕЧЕЛЯТ ?!

Анонимен каза...

Кажете за 13 те празни чувала в които липсват бюлетини.

Анонимен каза...

Представяте ли си липсват около 3000 бюлетини,а той ми говори глупости.

Анонимен каза...

непълен втори печат-това опит за фалшификация от страна на ГЕРБ те имаха мнозинство в комисиите.Също така невалидни бюлетини за техния кандидат признали за валидни.Колкото за празните чували -ако са от втория тур ще са без бюлетини за кмет на община или комисите с мнозинзтво от ГЕРБ са ги сложили в чувала за избор на президент.

Анонимен каза...

липса ти мозък в главата

Анонимен каза...

ГЕРБ мошенеци

Анонимен каза...

кой ще носи отговорност за това че поиска да се касират изборите.

VIENA каза...

Pri takovo polojenie po beliya svyat mnogo gi e sram.Podavat si ostafki i se izviniyavat na oponentite si.

Анонимен каза...

nqma po nagal i besramen 4ovek ot H,Azis toi bi trqbvalo dase izvini na vsi4ki ot Kardjali za vsi4ko,,,Abe hora dokoga 6te gi tarpim nie tova d,p,s,vzemete se v race ,obidienete se i premahnete d,p,s,ot na6iqt grad,,

Анонимен каза...

wasa

Анонимен каза...

imali koy da go stori

Анонимен каза...

ГЕРБ в кърджали не са само мошенници а и са престъпници . Имаха мнозинство във всички избирателни комисии . Вместо други да ги съдят те поискаха това повторно БРОЕНЕ на бюлетини в съда ; Сега нека да бъдат така добри и да изчакат търпеливо резултатите от преброяването на всичките БЮЛЕТИНИ . Отказаха се от тази процедура в Кирково. НЕЗНАЙНО защо не се броят 102 бюлетини от техния бастион Велишани .Дали не е от страх ... ДА не им лъснат лъжите и измамите. ???.

Анонимен каза...

До кога ще търпим глупостите на този Хасан Азис?Я по-добре да каже как спечели изборите в Кърджали?

Анонимен каза...

Как не ги е срам тия от герб? Провалиха държавата, вече станах комунист заради тези некадърници - вижте им съветниците и за келнери не стават!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!