вторник, 8 ноември 2011 г.

Диана Овчарова положи клетва в Ивайловград

Новоизбраният кмет на община Ивайловград Диана Овчарова, 13-те общински съветници  и петимата кметове на селата Свирачи, Белополци, Железино, Планинец и Гугутка положиха днес клетва да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на жителите на общината и да работят за тяхното благоденствие. Преди това заместник-председателят на Общинската избирателна комисия Татяна Ялъмова връчи удостоверенията за избора на новите управници.
Тържественото заседание  откри областния управител на Хасково Ирена Узунова, която пожела на съветниците и кметовете да вземат умни и мъдри решения в името на превръщането на община Ивайловград в истинска европейска община. След като положи клетва и подписа клетвения лист кметът Диана Овчарова изрази надеждата си , че всички заедно с много упоритост и дръзновение ще работят за доброто на общината.
На тържественото заседание присъстваха представители на Общинската избирателна комисия, ръководители на държавни учреждения и много граждани. Местният свещеник отец Здравослав отправи благослов към всички присъстващи в малката зала на читалището, където се проведе клетвената церемония и първото заседание на местиня парламент.
По традиция до избор на нов председател заседанието  води от най-възрастния общински съветник Златил Хаджиев. Избрана бе 3-членна комисия за избор на нов председател на Общинския съвет. Бяха  направени две предложения : от ПП  ГЕРБ за  Дарина Кисьова –Зафирова, а от Коалиция „Общинска левица” Стефан Танев. След тайно гласуване със 7 гласа „за” бе избрана Дарина Кисьова Зафирова, която по професия икономист и е първи мандат общински съветник.
Диана Маркова

2 коментара:

Анонимен каза...

ГЛАСУВАХА ЗА ДИЯНА ОВЧАРОВА ИЗБРАХА ЗЛАТИЛ ХАДЖИЕВ.

Анонимен каза...

Тоя дъртак няма ли вече да се скрие...

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!