сряда, 9 ноември 2011 г.

Не е наша новата идея за Спешна помощ

Искам да се знае, че идеята Спешната помощ да премине към болниците не e на самите болници, още по-малко на нашата, коментира изпълнителният директор на здравното заведение в Кърджали д-р Тодор Черкезов, дм протестът на работещите в Спешната помощ. В момента се обмислят предложените от здравния министър д-р Стефан Константинов идеи за промяна.
Не сме страна в решението дали спешните звена ще бъдат към нас или не, каза д-р Черкезов. Работим много добре с Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали. Обяснявам си протеста на работещите в системата. Всеки има право да защитава начина на организация на своята работа.
От друга страна нас никак не ни облагодетелства едно такова решение. В болницата има достатъчно много работа, особено по време на финансова криза. Ние също се притесняваме какъв финансов ресурс ще постъпи за Спешната помощ, дали бюджетът им ще бъде същият или по-малък. Да не стане така, че да получат по-малко средства и да взимат по-малки заплати.
В момента съм в позиция на изчакване, докато не получим разяснения по официален път. Ако идеята бъде облечена в съответните закони, нормативни промени и има политическо решение Спешната помощ да премине към болниците, трябва да го приемем и направим съответната организация.

1 коментар:

Анонимен каза...

Пациента не пита чия е идеята за спешна помощ ? - но когато се наложи да бъде обслужван , иска то да е качествено , хуманно, културно , и най-вече СПЕШНО !!! Нека горестоящите господа да помислят по-вече по въпроса ! Ние не се интересуваме от финансовия ресурс , от вашите заплати !!! - но сме длъжни да плащаме здравни осигуровки , и когато отиваме при личен лекар трябва да имаме 3 лв. - !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!