четвъртък, 24 ноември 2011 г.

„Арда” ще търси слабото място на Монтана

Днес мъжкият волейболен отбор на „Арда”потегля за Монтана, където в петък ще играе срещу едноименния отбор от Суперлигата на България. Момчетата на треньора Иван Халачев са нахъсани най-сетне да счупят каръка си срещу отбора от Северозападна България. Това е единственият състав от волейболния елит на България, срещу който ардинци нямат победа.
Монтана се класира в Суперлигата през сезон 2010-2011 г. Макар и новобранци, те надиграха „Арда” и в двата мача – постигнаха победи в своята зала „Огоста” с 3:1 и в зала „Арпезос” в Кърджали също с 3:1 гейма.
В това първенство Монтана се представя колебливо. Макар отборът да е 4-ти във временното класиране с точка преднина пред „Арда”, нямат успех над по-силен съперник, с изключение победата над „Левски Волей” с 3:2 в миналия кръг. Другите им две победи са над последните в класирането „Ботев” – Луковит и „Виктория Волей” – Пловдив. Имат две загуби - от „Марек”с 1:3 и „Нефтохимик” с 2:3.
Очаквам да стане хубав и интересен мач, както този с „Пирин” в Кърджали, каза треньорът на „Арда” Иван Халачев. Всички имаме желание да запишем победа над отбора, който миналия шампионат ни надигра два пъти.
Монтана е добър отбор, направиха хубава селекция. Там играе и най-високият волейболист в България – 220-сантиметровият Цанко Цанков. Искахме през лятото да го привлечем в „Арда”, но не се получи. Монтана има своите слаби страни, от които ще гледаме да се възползваме максимално. Ако момчетата играят тактически правилно, може да се надяваме да спечелим поне точка, каза Халачев.

Николай СТОЕВ
Снимка: Петко БОРИСОВ
  



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!