четвъртък, 17 ноември 2011 г.

С благотворителен мач в Ардино събират средства за болно момиче

Футболните отбори на СОУ  „Васил Левски” и Професионална гимназия „Хр.Смирненски” в Ардино изиграха в сряда приятелска среща с благотворителна цел. Над 100 зрители, закупили си билети от по един лев изгледаха срещата. Събраните средства ще бъдат предоставени на 17-годишната Юзлем Сюлейманова от Ардино, която е сполетяна от внезапна болест. 
Двубоят завърши при резултат 3:2 в полза на възпитаниците на СОУ „Васил Левски”. Головете реализираха Самет Якуб (2 гола),  Драгомир Йорданов (СОУ „Васил Левски”) и Севги Зеки (2 гола) от ПГ „Хр.Смирненски”. Мачът беше гледан от новия председател на Общинския съвет в  Сезгин Байрямов и президента на ФК „Юнак” Джейлян Муталибов.
Инициатор на благотворителния мач е ученическия съвет при СОУ  „Васил Левски”. Младите хора обмислят да превърнат кампанията в общоградска. Целта ни е да съберем най-много средства, с които ще помогнем на родителите на Юзлем за нейното лечение. Трябва да се научим да правим добро. Призоваваме хората , които имат възможност,  да помогнат с каквато сума преценят, заявиха младите инициатори. Те уточниха, че средства за лечението на Юзлем с били събрани и по време на волейболна среща между отборите на СОУ  „Васил Левски” и сборен ученически отбор от смолянското село Борино. 
Гюнер ШУКРИ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!