сряда, 9 ноември 2011 г.

„Трагедията на народите" в Кърджали

В Регионалния исторически музей в Кърджали откриха изложба „Трагедията на народите”. Тя е в памет на жертвите на фашистката агресия и окупационната политика, в памет на хората, измъчвани в гетата, в лагерите за военнопленници и концлагерите, принуждавани да работят като роби в Германия и съседните й държави. Изложбата е посветена на 65-годишнината от победата над хитлеро-фашизма.
Всички снимки и документи са предоставени от Руския културно-информационен център в София и са копия на оригинали от музеи в Москва. Материали за историята на Холокоста са предоставени от Международната обществена организация „Научно – просветителен център Холокост”. Потресаващите фотоси от последната световна война , в която са участвали 61 държави ще са на разположение на кърджалийци и гостите им две седмици. 
Снимки: Петко БОРИСОВ

1 коментар:

Анонимен каза...

DA NAISTINA E TRGADIYA O NIKOI DOSEGA NE E SPOMENOLO ZA ZA REPRESIRANITE ILI GAZILER OT 1912 GISATA AZ S POMNYA VUYCO ZA TYAH ZASTO NE PISETE REDAKSIYA MOYA VI SE I IMATE TAM SPISANIYE ALEV I TAM E SPOMENASE ZA MOI VUYCO

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!