неделя, 20 ноември 2011 г.

680 момчилградчани получиха помощи за отопление

Приключи раздаването на първия транш от помощите за отопление за настоящия зимен сезон, научи репортер на „Нов живот” от директора на Дирекция „Социално подпомагане” в  Момчилград Гюлшен Моллахасан.
От подалите молби 784  момчилградчани са уважени 680, а останалите 104 са отпаднали, поради доходи превишаващи нормативите на Наредбата за отопление. Социалнослабите получават общо 289,60 лв.  Първият транш е в размер на 115,84лв.
Останалата част от помощите за отопление в размер на 182,76лв.  ще получат до 31 януари 2012 година.
Всички лица, придобили правото на такава помощ имат и правото на храна от интервеционните запаси от Държавен фонд „Земеделие”, които се раздават чрез БЧК, каза Моллахасан. Такива помощи в момчилградска община се раздават вече трета година. Право на тях са имали и майките,  получавали месечна помощ за отглеждане на дете до една година или  месечни добавки за отглеждане на деца с увреждания.
И за в бъдеще  приоритет в работата на Дирекция „Социално подпомагане” ще е предлагането на социални услуги на хората,  като целта е  да бъдат по- полезни на нуждаещите се.
Стайко КАФОВ

1 коментар:

Анонимен каза...

Госпожо Гюлшен от три години давате,ама на кой само на наши и ваши.Това не е вярно което е писано.Защо на деца с увреждания давате за първи път тази година помощи от БЧК,а вие пишете,че вече трета година раздавате тези помощи?На кого сте дали тези помощи за изминалите две години?????

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!