четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Пет двойки от Кърджали се вричат на 11.11

Пет двойки ще сключат граждански брак в Кърджали в единадесетия ден от единадесетия месец на 2011 г. Две от тях са от областния град, а три от района, съобщиха от Обредния дом. Всички, които ще минат под венчило са български граждани.
Церемониите са насрочени след 17 ч, защото е работен ден, съобщиха ритуалчиците.

От Обредния дом в Кърджали коментираха, че през 2011-та са намалели изнесените сватби. За 10–те месеца само една двойка е пожелала тържественият ритуал да бъде в музея, където преди години Менделсон е звучал до 10 пъти. Любопитен факт е, че преди години бъдещи съпрузи от София и Смолян избират за място на бракосъчетанието Тронната зала на Перперикон .

Кърджали е първият град в страната, който предложи услугата онлайн сватба. В началото интересът е голям, но днес няма бум от желаещи, въпреки че таксата е между 20-30 лв. Явно родопчани залагат на традицията. Предпочитат да си направят пълен видеозапис от ритуала в Обредния дом.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!