вторник, 25 октомври 2011 г.

Ал Джазира ще снима Кърджали

Телевизия „Ал Джазира”, медийната перла на арабския свят, както я определят анализаторите, идва в Кърджалийско. В продължение на една седмица телевизията ще снима в региона бита и културата на местното население.
Кореспондентите от Истанбулското бюро на телевизията ще разговарят с представители на различни политически партии и религиозни общности в Кърджалийско, както и с представители на медиите.
„Ал Джазира” е собственост на катарското правителство. Тя безспорно е една от най-популярните и в същото време противоречиви медии в света. За новинарския лидер „Ал Джазира” работят над 3 000 души персонал, между които 400 журналисти от над 60 различни страни.
 „Ал Джазира” се състои от два сателитни канала на английски и арабски, документален, има спортен и детски канал, две интернет страници, мобилна версия и други.
След месец ще заработи и новият канал „Ал Джазира – Тюрк”, която ще излъчва на турски език. Медията ще се опита да увеличи влиянието си в балканските страни, където има турскоговорящо население, в това число и в България. 
Нахит ДОГУ

2 коментара:

Анонимен каза...

Разкошна есен е снимал Мехмед РЕДЖЕБ!!!

Анонимен каза...

bravo, mehmed!
Al Thani

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!