неделя, 23 октомври 2011 г.

Хора с увреждания потърсиха помощ, за да гласуват

Към 11 часа днес 8 граждани с увреждания в община Ардино са потърсили доброволческата помощ от Гражданско движение „ДНЕС” за безплатен превоз до изборните секции.
На телефона на приемната на движението са постъпили 4 сигнала. Най-сериозният от тях е за  недопускане на хора да гласуват, тъй като са влезнали изискванията на Изборния кодекс за уседналост. До момента няма подадени сигнали за нарушения в избирателния процес.
В община Кърджали до същото време помощ за безплатен превоз от ДНЕС са потърсили 6 граждани с увреждания.
На телефона на приемната на „ДНЕС” от Кърджали са постъпили 5 сигнала. Най-сериозните от тях са за недопускане на застъпници в секция 44. След намесата от ОИК проблемът е отстранен. В секция 27 липсват списъци за записване на придружители. До момента няма подадени сигнали за нарушения в избирателния процес.
Обаждания за безплатен превоз от доброволци до секциите, както и сигнали за нарушения на изборния процес ще се приемат до 18 часа днес на телефон 0361/64096 и 0885230627 и на интернет адрес www.dnes-bg.org
Снимка: Петко БОРИСОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!