неделя, 23 октомври 2011 г.

ДПС в Кърджали: Стотици лишени от право на глас неоснователно


Кандидатът за кмет на община Кърджали от  ДПС Хасан Азис изпрати жалба до ЦИК , в която се посочва,че на  изборите за местна власт в община Кърджали секционните избирателни комисии и Общинска избирателна комисия лишават стотици граждани от правото да упражнят своя вот. „В избирателните списъци за общински съветници и кметове не фигурират граждани, които не са напускали страната и живеят от дълги години в община Кърджали. В същото време тези хора фигурират в „забранителния списък” и не могат да бъдат дописани в изборния ден от СИК. Тези хора са с променен настоящ адрес от страна на МВР в Национална база данни „Население” и поради този факт не фигурират в избирателните списъци.”, се казва в жалбата. Хасан Азис настоява за решение на ЦИК и за спешни указания към звената „Български документи за самоличност” да издават удостоверения при заявяване от страна на гражданите, че те не са посочвали настоящ адрес в чужбина и това да е основание за дописване в избирателните списъци от СИК.

3 коментара:

Анонимен каза...

В кирковско гласуваха хора, които живеят в турция - рамадан бекир се казва човекът

Анонимен каза...

otivame na balotaj

Анонимен каза...

ne sa stotitsi a sa hilqdi hora naro4no sa go napravili gerbavite ,,,, samo samo da pretsakat ,... glasopodatelite .. za spe4elqt slujebno

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!