неделя, 23 октомври 2011 г.

Организационни неуредици забавят с час раздаването на материалите за СИК в Кърджали

353 наблюдатели на Института за социална интеграция (ИСИ) и Фондацията за Европейски прогресивни теории – Брюксел, започнаха наблюдение на изборния процес в 280 СИК в над сто общини във всички области на страната, съобщиха от института. По време на подготовката на секциите не са констатирани тежки нарушения, които да повлияят на резултатите от гласуването. 
Поради организационни неуредици в община Кърджали с повече от час е закъсняло раздаването на материалите за СИК.
В община Кула Общинската избирателна комисия е разпоредила спирането в деня на размисъл на информационния интернет сайт на една от политическите партии.
В Русе, при приемането на материалите от повечето СИК са присъствали само председателите, а не тримата членове на ръководството, както е изискването на Избирателния кодекс.
СИК в район „Искър” в София предварително са разпечатали пакетите с бюлетините, за да подготвят табла с образци.
СИК в секции 33, 34 и 35 в Габрово са отказали да изпълнят искането на наблюдател да премахване на предизборни плакати – прозорците секциите са на 10 метра от предизборния щаб на една от партиите, който е облепен с агитационни материали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!