сряда, 26 октомври 2011 г.

Димчо Михалевски: Полицията е оказвала натиск върху застъпници на БСП в Златоград

Полицията е оказвала натиск върху застъпници на БСП в Златоград, за да може кандидатът на ГЕРБ за кмет да спечели. Това каза на брифинг в парламента депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски. „Очевидно на финала на предизборната кампания преди балотажите се намесва държавната машина в лицето на българската полиция. В Златоград на безпрецедентна среща на областния ръководител на полицейската служба в Смолянска област, на шефа на РПУ-Златоград, заедно със заместник-областния управител, заедно с досегашния кмет и кандидат-кмет от ГЕРБ Мирослав Янчев очевидно са поети някакви ангажименти. След тази среща се започва безпрецедентно звънене по списъците на застъпниците от коалицията, в която БСП участва в Златоград и започва привикване на застъпниците в полицията. До края на вчерашния ден са привикани 16 застъпници”, каза Михалевски.
От БСП са подали сигнал в полицията и са поискали незабавно прекратяване на тази незаконосъобразна практика. „Какво се случва – обаждане по телефона, привикване в РПУ-то без всякакво основание, започване на разпит с конкретни въпроси – кой ви плати, как ви платиха, ви знаете ли, че през следващите четири години ще трябва да пишете пред прокуратура и полиция”, каза Михалевски. Според БСП целта е да се окаже натиск върху техните застъпници, за да може кандидатът на ГЕРБ за кмет на Златоград да спечели. На коалицията, в която БСП участва, не са достигнали 80 гласа, за да спечели на първи тур в Златоград. Това е безпрецедентна намеса на българската държава, съпроводена с намеса на зам.-областния управител, който също разполага със списъците на застъпниците и е започнал също паралелно с полицията да ги привиква. Михалевски попита - кой допусна българската полиция в Смолян и Златоград да разполага със списъците на застъпниците от БСП, кой допусна от ОИК да дадат телефони и лични данни на застъпниците на зам.-областния управител от ГЕРБ. „Кой прави изборите – полицията, Цветанов, Борисов, ГЕРБ или българският народ?”, попита Михалевски. „С гласа си в неделя спрете тази полицейщина и мутризация на българската политика”, обърна се Михалевски към всички граждани.
Не може българската полиция да бъде фактор в изборите и е крайно време Цветанов да вземе да си подаде оставката, заяви Михалевски.
Весела ГИЗДЕВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!