неделя, 23 октомври 2011 г.

„Възрожденци” тръгна масово към урните след 9,30 ч.

В най-многолюдния квартал на Кърджали - „Възрожденци”, масово тръгнаха към урните след 9,30 ч. Тогава и чакащите на опашките пред 18-те секции в СОУ „Петко Р. Славейков” станаха повече, а коридорите отесняха. Иначе до този час във всяка от секциите - от 44-та до 61-ва, бяха гласували между 35 до 50 души.
Според председателите на секционните избирателни комисии процесът върви нормално. Хората се ориентират без проблеми в бюлетините. Недялка Солакова, председател на секция 50, където трябва да гласуват 912 души, сподели, че дългогодишният й опит в тази дейност е показал, че до края на изборния ден до урните идват 60 % от гласоподавателите.
В 60-та секция, където трябва да пуснат бюлетините си 1 046 души, част от които са от Прилепци, до 9,34 ч. бяха гласували 35 човека.
Временно недоразумение настъпи в 49-та секция, където се наложи на чакащите да бъде обяснено, че може да гласуват на два пъти – първо да влязат в тайната стаичка само с бюлетината за кандидатите за президент, да се подпишат, и след това да вземат двете бюлетини за кандидат - кметовете и за общински съветници. Оказа се, че някои от гласоподавателите искат и трите бюлетини наведнъж, което е тяхно право и не е нарушение, коментираха от секционната комисия. 
Снимки: Петко БОРИСОВ

1 коментар:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!