неделя, 23 октомври 2011 г.

От Паспортна издадоха 33 удостоверения за гласуване до обяд

Към 11 часа днес са издадени 33 удостоверения за гласуване на изборите за президент и вицепрезидент и за кметове и общински съветници. Приети са 75 заявления за издаване на лична карта и 2 – за паспорти, казаха от пресцентъра на МВР в Кърджали. Заявленията за лични карти са повече, защото има хора, на които валидността на документите изтича след няколко дни, но те бързат да си издадат нови. Няма опашки от желаещи за издаване на документи в дните преди изборите. Потокът от хора в последната седмица е горе-долу еднакъв. На 19 октомври са издадени 39 удостоверения за гласуване, на 20 октомври – 41, на 21 –и – 44, а на 22 октомври – 33. В събота са подадени 48 заявления за издаване на лични карти, 6 от тях – с бърза поръчка. Подадени са и 6 заявления за издаване на паспорти, едно от тях – за бърза поръчка.
Звената „Български документи за самоличност" в цялата страна работят с увеличено натоварване в седмицата преди вота и на пълен работен ден на 22 и 23 октомври, съобщиха преди дни от пресцентъра на МВР в Кърджали.
В зависимост от конкретните нормативни изисквания на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, се ускорява издаването й или се дава удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност или лична карта с изтекъл срок на валидност, с което да гласуват.
Удостоверенията се издават само, ако не е възможно да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден в петък.
За издаването им хората трябваше лично да подадат искане от 17 до 23 октомври.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!