събота, 10 септември 2011 г.

„Родопея” ще пее и танцува в Турция

Групата за български и турски фолклор „Родопея” от Момчилград заминава за град Пехливанкьой в Турция, където от 14 до 17 септември се провеждат празници на града.
Гостуват фолклорни състави от Гърция , Македония, Румъния, България и още балкански страни. „Родопея” е съставена от ученички от Професионална гимназия по туризъм и хранително-вкусова промишленост „Св. Св. Кирил и Методий” в Момчилград.

Макар и да съществува от април 2010 г. насам, групата има вече много и добри изяви. Взе участие във „Фестивала на пролетните веселби” в Струмица в Македония, във фестивала на слънчогледа в Хайраболу и във фестивала на черешата в Текирдаа- в Турция.
Групата се представи най-добре в Деня на самодееца в Русе. Участва в проявите за Международния ден на майчиния език. Освен с песни и танци, момичетата се изявиха и в конкурса за есета, като първото място спечели десетокласничката от състава на „Родопея” Хайрие Орхан.
Благодарим за помощта на общината, на читалището в Момчилград и на ръководството на училището, сподели за „Нов живот” Нурай Юсуф, ръководител на групата. Получихме предложение от читалището през новия творчески сезон от октомври да бъдем към тях.

Стайко КАФОВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!