неделя, 11 септември 2011 г.

Акушерки и медсестри за Кърджалийско ще подготвя ВУЗ в Хасково

В Хасково министърът на образованието, младежта и науката проф. Сергей Игнатов ще пререже лентата на новоразкрития филиал към Тракийския университет в Стара Загора на 13 септември. Това съобщи вчера зам.-директорката на учебното заведение Татяна Паскалева.
Покани за старта на академичната година в новия филиал са получили премиерът Бойко Борисов и министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов.
Над 70 официални гости ще бъдат на откриването. Сред тях ще бъдат депутати от Хасковския избирателен район, шефът на Регионалния инспекторат по образованието Иван Панайотов, управителите на многопрофилните болници в Хасково и Кърджали, чиито бази ще бъдат основа за практическото обучение на студентите. Поканени са и декани на факултетите в Стара Загора, кметът на Хасково Георги Иванов.
С 88 студенти започва академичната година филиалът в Хасково. Учебното заведение получи акредитация за прием в държавна поръчка от 80 места годишно. Сред записаните има 3-ма чуждестранни студенти и 5-има платено обучение. 31 ще учат за акушерки, останалите за медсестри.

1 коментар:

Анонимен каза...

Хасково,го откраднаха от Кърджали/ако някой си спомня/.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!