събота, 3 септември 2011 г.

Ахмед Доган: С внушения, циркаджийски номера и с лентички не се управлява

Фото: Мехмед  РЕДЖЕБ
За да искаш толерантност от мнозинството към малцинството трябва да бъдеш толерантен към всички различия в религията, това каза лидерът на ДПС Ахмед Доган край Момчилградското село Биволяне. Тук Доган присъства на откриването на реставрираното текке на алианите “Елмалъ баба”. След официалното откриване Доган отговори на журналистически въпроси.

- Защо подкрепихте приватизирането на Булгартабак?

А.Доган - Досега парламента имаше компетенцията да решава въпроса. След промяната правителството е основният субект, който носи цялата отговорност. За нас основният проблем е дали приватизацията ще гарантира на тютюнопроизводителите техния основен поминък. Лично не познавам детайлите в договора, който вече е факт. Не знам кой е купувачът на Булгартабак и не ме интересува. Няколко пъти попречихме да бъде включена каквато и да е сделка от гледна точка на защита на интересите на тютюнопроизводителите. Искаме да се запознаем с ангажимента за изкупуване на определени сортове, най вече при ориенталските сортове . Въпросът е много голям и много пъти сме го коментирали. Във всички случаи ще излезем с осмислена позиция по-късно.

- Какви шансове има кандидат-президентът на ГЕРБ?

А.Доган – Мисля, че е много рано да коментираме това. Поне трябва да минат 10-15 дена, с оглед да видим различните нагласи. ДПС обикновено взима решения чрез много предварителни и подготвителни анализи. Изучава нагласите на хората. Твърде е рано да кажем кого ще подкрепим.

- Прогнозата ви за бъдещето на настоящия президент Георги Първанов?

А.Доган – Той вече си даде заявка, че ще се върне в политиката. Не сме говорили с президента за общи проекти, но включването му политиката е важно от гледна точка на неговия опит. Два мандата е президент на страната, но мисля че още е твърде рано да правим такива виртуални картини от гледна точка на проекти в политиката.

- Призовахте за толерантност как ще коментирате сблъсъците в региона между симпатизанти на ДПС и ГЕРБ, които според ГЕРБ са на чисто политическа основа?

А.Доган – Имаме опасения за манипулиране, на фалшифициране и включване на различни полицейски структури в предизборната кампания и по време на гласуването. Управляващите имат много сериозни опасения. Това ще бъде може би най-важният знак още колко живот си дават те самите и каква матрица им си определя избирателя за съществуването им. Мисля, че изборите ще дадат много важна индикация за началото на края на това управление. Защото с внушения, с циркаджийски номера и с лентички опцията за управление е ниска. С това, което получиха на предишните избори този път ще се разминат. Апела ми е към толерантност и заедност, както в региона така и в страната. Като ДПС това са нашите основни приоритети. Искаме и външни наблюдатели за изборния процес, именно на базата на тези опасения.

- ГЕРБ ще фалшифицира изборите, така ли да го разбираме?

А.Доган – От Уикилийкс не искам да ви цитирам, защото вие по-добре знаете от мен за какво иде въпрос. Това едва ли е нещо случайно. Основното е, че се очаква фалшифициране на изборите от тях. Това стана, за голямо съжаление обществото го разбра впоследствие. Всеки прави това, което може. Те това могат да го правят. Страната трябва да намери изходен вариант от тази ситуация. Това означава, че българският избирател крайно време е да се убеди, че на емоционална основа страната не се управлява. Може би тази идея ще бъде моят лайт мотив през целия изборен процес. След няколко години ще бъдем длъжни да обясняваме как сме допуснали подобни хора да управляват страната.

Нахит ДОГУ

16 коментара:

Анонимен каза...

Освен да направят някоя циркаджийска свадба,а?

Анонимен каза...

А с какво се управлява? С далавери и кражби,като вас ли?

РЕАЛИСТ каза...

Ахмед Ефенди , Кумирю мой , как ще сме длъжни да обясняваме , как подобни хора са управлявали страната !?!?! Нима забрави, че се изказа за мутризация на властта на изборите за евродепутати , а на изборите за Национално народно събрание типично в твой стил раздаде порциите и постави на кормилото на властта сега управляващите ????????
Ти си най добрия политик в най новата история на България и едва ли се изказа случайно в с. Кочан !?!?!?! Искаше да поразчистиш преялите от власт и най вече кърлежите от ДПС , но Бай Хасан и Бай Осман не разбират от тези неща и цъкат с език и поклащат глави , Вай ,Вай , Вай !?!?!
Мислехте , че Б.Борисов ще Ви разчисти терена и ще дойдете на нова маса и ще започнете старата песен на нов глас......... ЯНДЪК .......
ПОДЦЕНИХТЕ ГО И СЕГА ЩЕ СИ СЪРБАТЕ ПОПАРАТА....
Точно с лентички и кирки и лопати , със здрава работа и по малко лапаница ще Ви постави на място , точно той "МУТРАТА "...........
АФЕРИМ , МАШАЛЛАХ, БАТЕ БОЙКО !!!
Заразлика от Вас той говори на народен език , слезе при народа, а Вие сте много важни и се криете като мишки и се появявате тук там по разни мероприятия да Ви видят скъпите костюми....... ХОРАТА ПРОГЛЕДНАХА , АХМЕД ЕФЕНДИ, КУМИРЕ МОЙ !!! Като си така в Бастиона , питай ги твоите успели кметове , за злоупотребите и за золумите ,които са направили на Бай Хасан и Бай Осман.................. ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ И ПРЕЯЖДАНЕТО С ВЛАСТ.........

Анонимен каза...

mehmed, pokaji ni koi vi hrani, obli4a,koi stroi ka6tite,ulicite,fabrikite vi, publi4niq transport, proizvoditelite vi na meso,zelen4uci,plodove,pileta,riba,mlqko,sirene...
aman ot gola religia na hristiani i musulmani i gola politika na bezplodni bg politici...
a ulicite zavodska i dobrudja sa palni s dupki...kakto i glavnite vi pati6ta v regiona za vrazka na balgarkite i balgarite, na turistite vi mejdu selata i gradovete vi i te sa palni s dupki, a vsi4ki pla6tat skapi vinetki ...gledaite faktite i gi pokazvaite...iskaite barza i to4na rabota ot darjavnite slujiteli...ne gi ostavqite da marseluvat...izhvarlete gi kato ne rabotqt i vsemete drugi...

Анонимен каза...

idva kraya na DPS 20 godini tolerantno kradene ne obrjtaha nikakvo vnimaniya na naroda sega im boli

Анонимен каза...

Samo DPS

Анонимен каза...

samo gerb s. beli plast

Анонимен каза...

Долу дпс и доган в затвора.

Анонимен каза...

tova sa znasi ot sekta sekanstvo-loso mnogo loso za sijalenie-i tova go podkrepa g-n Dogan.....poddirjano ot zam.kmet Erol Mexmed i sdrujenie ot nar.predstavitel Yunal Lutvi.I zasto nama tam novaizgradeno minare.I zatova glavniya sponsor F. GUVEN ABIto e podveden....V alianski mesta nama i ne moje da ima Minareta...

Анонимен каза...

SAMO DPS SAMO AHMED DOGAN

Анонимен каза...

samo DPS

Анонимен каза...

ME4TAYTE SI VIE 4E DPS 6TE SE RAZPADNE.NA PREDSTOYA6TITE IZBORI ZA POREDEN PIT 6TE SE UBEDITE 4E SME PO EDINNI OT VSYAKOGA.DA MU MISLYAT PREDATELITE,KOITO SE NADYAVAT 4E BATE BOYKO 6TE IM ZAPU6I DUPKITE...

Анонимен каза...

pak stee DPS samo Dogan GERB ste duha supataaaaaaaaaaaaaaaaaa

Анонимен каза...

Как се управлява Доган Ефенди? Впрочем, ти го каза на помаците в Благоевградско, но го чуха и разбраха всички Българи в страната.По тази начин постави Бойко Борисов на кормилото на власта. Сега ще мълчиш! Б.Борисов ти изнася уроци по управление, които ще запомниш до края на живота си, ако се вслушваш разбирасе.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Управлява се Доган ефенди и още как! Отиди в Черноочене да видиш лентаджията от възродителния процес как управлява сега с циркаджийски номера! Не можело да се управлява! Хааайде, де!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!