сряда, 7 септември 2011 г.

Полицейски бюлетин

17 пожари са потушавали огнеборците за последните 4 дни в областта
55 служители на пожарни звена са се включили в овладяването на произшествията. Всички запалвания са били причинени от небрежно боравене с открит огън. 81-годишен е пострадал при опит да гаси запалени купи сено в момчилградското село Пазарци. Възрастният човек се обгазил от пушека и е бил транспортиран в болница за оказване на медицинска помощ. Изгорели са 1 тон фураж и 30 декара сухи треви. Още 53 декара сухи треви и храсти са изгорели при пожари в селата Егрек, Бял извор, Минзухар, Вранско, Чомаково, Ябълчене. Огънят в село Вранско е бил причинен от 35-годишен месен жител, който горил отпадъци и се прибрал в дома си, без да загаси огнището. Съставен му е акт.

Трима служители на пожарното звено в Момчилград са извадили две момичета от заседнал асансьор между петия и шестия етаж на жилищен блок в Момчилград. Поради техническа неизправност съоръжението спряло внезапно и пътничките останали заключени в него.

10 са катастрофите в областта за последните 4 дни
8 са пострадалите при пътните инциденти. Четирима младежи са в болница с контузни рани, след като лек автомобил “Опел” с водач М.М./19/ се е блъснал в мантинела и се е преобърнал извън платното между селата Габрово и Комунига. В болница са водачът и спътниците му на 15, 17 и 18 години. 28-годишен пешеходец е бил блъснат на бул.”България” в Кърджали от “Мерцедес”, управляван от Е.Р./21/. Мъжът пресичал правилно на пешеходна пътека, когато е бил ударен. Настанен е в болница под наблюдение. Мотопедист и негов 14-годишен спътник са настанени в кърджалийската болница след катастрофа на кръстовището между бул.”Беломорски” и ул.”Дружба”в областния център. 21-годишният А.Р. е управлявал мотопед „Пежо” с несъобразена скорост и се блъснал челно в правилно движещ се лек автомобил „Лада” с водач М.Х./55/. Пострадалите са със счупени крайници. Алкохолната проба на шофьора на лекия автомобил е отчела 0,31 промила. Дежурна оперативна група е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство в РУП-Кърджали. 22-годишната Г.О. е била настанена под наблюдение в болницата в Кърджали, след като се е преобърнала с лек автомобил “Опел” в района на село Бели вир. Движение с несъобразена скорост и загуба на контрол над управлението е причина за произшествието. Алкохолната проба на водача е отрицателна. Съставен е акт. На ул.”Мара Михайлова” в областния център водачът на таксиметров автомобил “Опел” М.З./37/ е предизвикал катастрофа след употреба на алкохол. Шофьорът е блъснал движещ се пред него “Опел”. Пробата на виновния водач е отчела 1,30 промила. Задържан е в РУП-Кърджали. Образувано е бързо производство. Само с материални щети са другите пътни произшествия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!