четвъртък, 8 септември 2011 г.

Увеличава се броят на избирателните секции в община Кърджали

Увеличава се броят на избирателните секции в община Кърджали със заповед на кмета Хасан Азис. Причината са повечето гласоподаватели в едно населено място.

Секциите се увеличават с девет и те ще са в селата Вишеград, Айрово, Опълченско, Рани лист, Глухар, Стремци, Широко поле, Невестино и Мост.

След промените в изборния закон, според който на всеки 1 000 души трябва да има една избирателна секция, се е наложило в тези населени места да се обособи втора за вота на 23 октомври.

Като пример от администрацията на общината сочат село Опълченско. Там избирателите са 1 262 и съгласно законодателството всички не могат да гласуват в неделния ден на едно място.

Затова се прави нова секция, която да поеме останалите 262-ма.

Аналогична е ситуацията и в другите осем населени места. Целта е да се улесни процесът на гласуването, като гласоподавателите да не бъдат лишени по административен път от правото си на избор.

1 коментар:

Анонимен каза...

ПОЧНАХА ДАЛАВЕРИТЕ.ТО ТАМ НЯМА ДО 500 ЧОВЕКА.ДПС - ЕТНОКОМУНИСТИ ЩЕ ОФОРМЯ САМО ПРОТОКОЛИТЕ, БЕЗ НАЛИЧИЕ НА РЕАЛНИ ИЗБИРАТЕЛИ!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!