понеделник, 22 август 2011 г.

Връщат лихвите на сгафилите майки


„Социално осигуряване” в Кърджали трябва да върне лихви в размер на 27 955 лв. на 155 майки, които са погасили неправомерно взети обезщетения за отглеждане на дете, което по същото време е било настанено в детска ясла. Те могат да поискат да им се възстановят лихвите върху сумите до 5 август 2012 г. Парите се връщат по посочена от майката банкова сметка до два месеца след подаването на искането, каза директорът на Районно управление „Социално осигуряване” на Националния осигурителен институт /НОИ/ в Кърджали Свилена Янчина. Това стана възможно след влизането в действие от 5 август 2011г. на Закона за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване.
В област Кърджали 254 майки са взели неправомерно обезщетения. Заявленията за възстановяване на лихвите на тези, които вече  са ги погасили, може да се подават във всички териториални поделения на НОИ, филиали и офиси и изнесени работни места лично или чрез упълномощено лице.
34 от сгафилите майки са предадени за принудително събиране на сумите от Националната агенция за приходите. За тези от тях, които са погасили главницата, спираме принудителната мярка и служебно ще отменим начислените лихви, увери Янчина.
Иначе управлението трябва да събере още 55 013 лв.незаконно взети пари от родителките.
Снежана ГОРАНОВА
Снимка: Петко БОРИСОВ

7 коментара:

Анонимен каза...

ПРОСТАЦИ!!

Анонимен каза...

Простотията на ГЕРБ ми идва в повече!!!

Анонимен каза...

КАТО ГЛЕДАМ СНИМКАТА НЕ ИСКАМ НИТО ЛИХВИ НИТО ПАРИ.ДА СЕ СРАМУВАШ ДА ИЗЛЕЗНЕШ В БОЛНИЧНИ ИЛИ МАЙЧИНСТВО.ПОЗОР ЗА БЕДНИЯ И ИЗМЪЧЕН 20 г. ОБИКНОВЕН ГРАЖДАНИН.ТОВА АКО Е НОВО/ПРОДЪЛЖЕНИЕ / НА СТАРОТО УПРАВЛЕНИЕ ИМА ЛИ КАКВО ДРУГО ДА СЕ КАЖЕ?

Анонимен каза...

неможе ли да да се подаде такова заявление по интернет? Сега трябва да чакаме и на опашка и затова :) няма оправия в тая държава, няма и да има!

МАЙКА КОЯТО ЗНАЕ КАКВО ПОДПИСВА! каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

254 НЕДОБРОСЪВЕСТНИ МАЙКИ, РЕВЪТ КАТО БЕБЕТА ЗА ТОВА, ЧЕ СА ВЗЕЛИ ПАРИ КОИТО НЕ ИМ СЕ ПОЛАГАТ. АБЕ, МОМИЧЕТА КОЙ ЩЕ ВИ ДАДЕ ПАРИ ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ СИ ГЛЕДАТЕ ДЕЦАТА И ВИЕ 254-те, ЛИ СТЕ "НАЙ-УМНИТЕ" ОТ ВСИЧКИ СЪЩЕСТВУВАЩИ МАЙКИ! Ха ха ха ха ха!

Анонимен каза...

Какво ще рече сгафила се майка!? Чудя се каква друга глупост ще измислят несгафилите се вече за хиляден път управници

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!