сряда, 31 август 2011 г.

Борисов прави първа копка на пътя Кърджали Подкова

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Симеон Дянков, министрите на регионалното развитие и на транспорта Росен Плевнелиев и Ивайло Московски, председателят на УС на АПИ Сергей Михалев се очакват утре за първата копка от строителството на отсечката Кърджали-Подкова, съобщиха от областната управа.. Трасето е част от паневропейския коридор № 9 от Хелзинки до Александруполи Церемонията ще бъде в 10,30 часа на разклона за спирка Джебел.
Тук ще бъдат ще бъдат областният управител Иванка Таушанова, народният представител Цвета Караянчева, кметове, строители, проектанти, представители на надзора. Изграждането на пътя се финансира от оперативна програма „Транспорт”. Търгът за фирма изпълнител бе спечелен от консорциума „Кърджали – Подкова”, в който участва и местното дружество „Пътстройнженеринг”. Надзорът ще се изпълнява от ДЗЗД „Инфраструктура - Магистрални пътища”.
Обектът е с дължина 34 км. Включва рехабилитация на 8-километровата отсечка от Кърджали до разклона за Джебел и 26 км ново строителство до Подкова. В участъка за рехабилитация попада и кръстовището за кв. „Веселчане”, за чието финансиране областният управител Иванка Таушанова настоя пред МРРБ.
В участъка, в който е предвидено ново строителство, попада и т.нар. пътна връзка Фотиново, /от село Хаджийско, на км 366/ която е изключително важна не само за жителите на Кърджалийска област, но и за област Смолян в посока Кърджали, Маказа, Хасково. НЖ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!