сряда, 27 юли 2011 г.

Барикадиралият се Мехмед Шефкет смята, че е жертва на имотна измама

Екшънът със семейството на 36-годишният Мехмед Шефкет , който се барикадира в апартамант в центъра на Кърджали и заплаши да се самозапали,продължава. Споразумяха се в 13 ч. днес при него да се проведе среща с адвокатите на двете страни и съдия-изпълнителя за изясняване на случая. Ще изпратя жената, аз ще остана заключен в апартамента, заяви Мехмед..

Станаха известни и подробности около задълженията на семейството. 36-годишният Мехмед Шефкет е купил апартамента за 100 000 лв. от свой роднина. Платил е 60 000 лв. и е написал разписка, че дължи още 40 000. Теглил е банков кредит и изплатил остатъка. Мехмед живее и работи във Франция като строител. Проблемите започнали, когато година по-късно роднината обявил, че не е получил 40-те хиляди лв.

Мехмед няма документ, за да докаже, че ги е дал, защото е броил парите на ръка. Завежда се дело, роднината го печели и Мехмед започнал да плаща всеки месец при съдия-изпълнителя Росен Сираков по 2 000 лв.. Една от вноските обаче е от 1 507 лв. Това е основание споразумението за покриване на остатъчната сума да се прекрати. Така, според Мехмед, заради 500 лв. апартаментът му е продаден на търг.

Потърпевшият е подал сигнал в Инспектората на Министерството на правосъдието. Мотивът му е, че срещу него са гледани 4 дела и той е осъден по тях, без да знае. На призовките било написано, че е отказал да ги подпише, а в същото време той е бил във Франция. Документите са фалшиви, твърди Мехмед Шефкет. Подал е и жалба до Районната прокуратура.
Подробности около историята с кредитите научихме от кореспондента на БНТ Красимир Ангелов.
Това обаче не спира изпълнението на съдебното решение и днес Росен Сираков се опита да въведе във владение на апартамента новите собственици. Има закони, аз ги изпълнявам, каза Сираков. Мехмед и жена му Нериман са платили общо за жилището над 200 000 лв. Те са от близките до Кърджали села, имат две малки дъщери, едната е само на няколко месеца.

При появата на полиция в 10 ч.сутринта Мехмед извади туба с бензин и заплаши да се самозапали, ако някой направи опит да влезе в апартамента. Директорът на областната полиция комисар Валери Баранов лично разговаря с барикадиралите се.

Като резултат извеждането на семейството от жилището засега е спряно.

4 коментара:

Анонимен каза...

koy moje da spre tozi kradez Sirakov molya na gospod nyakoy da go spre ima li Zakoni v taya Darjava Bulgariya i az sam igorya za nyakolko leva plastal sma hilyadi zakone kradez

Анонимен каза...

Няма ли кой да го спре този дерибеи Сираков,разплака майката на цял Кърджали

Анонимен каза...

Законите се нарушават точно от този господин,който познава и използва всичките тези закончета за своя собственна облага.

Анонимен каза...

В съда МУСТАФА казал, че е продал апартамента за 54 хиляди лева, и е получил парите. 2006 год. 2ри месец прехвърлил апартамента на МЕХМЕД ЮМЕР ЮМЕР НЕ Е "ШЕВКЕТ". А през месец май след 24 май им е дал на заем пари 42 хиляди. да се обзаведат апартамента. Колко добродушен човек е бил този МУСТАФА, да ама след като изкарал МЕХМЕД удостоверение,от които е бил,че го нямал в българия МАЙ месец, в следващото дело МУСТАФА казал,че МАРТ месец и номерър му минал със свидетел ГЮЛБИЕ РУНКЕЛ и негов ортак, апартаментът струва не 54 хиляди, а 100 хиляди лева. Да питат съседите от кооперацията по колко са вземали. То това е втория случай с МУСТАФА , първия преди МЕХМЕД е бил АЛТЪНЕР, на който гаража му продава на друго лице, и той гаража е платил без разписка после като почнали делата с МЕХМЕД той върнал на АЛТЪНЕР гаража и 7 хиляди лева

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!