понеделник, 9 май 2011 г.

Министър Найденов: Тютюн ще има

Тютюн  ще има, нито маслини ще садите, нито билки ще гледате, заяви днес на среща с тютюнопроизводители в Кирково министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Освен тютюна трябва да се търси и друга заетост, свързана с подобряването на инфраструктурата.
Министърът припомни, че преди десет месеца с премиера Бойко Борисов са обещали в Кирково, че ще бъдат изплатени 116 млн. лв. премии за реколта 2009 г. и те са изплатени до края на август. През тази година тютюнопроизводителите ще получат 70 млн. лв. национални доплащания. Първият  транш от 35 млн. лв. ще стигне до хората до края на май. Това ще стане веднага след обнародване на решението в “Държавен вестник”. Вторият транш ще бъде изплатен до края на август. За следващата година ще бъдат осигурени 73 млн. лв. Министърт подчерта, че тези пари нямат нищо общо с реколта 2010 и 2011 г. Те се дават за референтния период 2007,2008 и 2009 г. Дори сега земеделските производители да не отглеждат тютюн, те пак имат право на тези национални доплащания.
Валери КОВАЧЕВ
Снимки: Петко БОРИСОВ

3 коментара:

Анонимен каза...

Добре добре ,браво надявам се хората да почнат да оценят това че ГЕРБ не като другите партии и съответно ГЕРБ да изпълнят всичко което са ОБЕЩАЛИ в рамките на възможното все пак сме в КРИЗА!!!

G.F Viena каза...

ГЕРБ обеща да не прави като копунистите и обеща светло бъдеще.Но светлото не се вижда.И се вдигат животновъдите, дава им се малко от това което им се полага и положението е спасено.Роптаят земеделците и те получаэат своята троха, обаче на по малки трохички.Недоволстват пенсионерите и то с право,и те си получават подаянието.И настава мир.А бе хора до кога ще ни направят на шушумиги.Обещават после каэват няма,реагираш ли подхвърлят полагащото се като на просяк.Не е ле време да им кажем стига и да реагираме всички и да им кажем ,че това което ни се полага си го искаме сега эащото това което обещават эа бъдеще гони нашите деца,родители и нас вън да си търсим препитанието.Всички искаме да си тежм тук в Бългьрия.Не приэовавап към бунтове,крайно е.Но нашияш народ неэависимо от етноса си энае как може да постигнем това.Трябва само по смело и решително.Нека да помислим по това.

Анонимен каза...

dobre de mesec mai veche izteche a pari niama koga shte plashtat

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!