вторник, 10 май 2011 г.

Четин Казак: Кандидатът на ДПС може да иде и на балотаж

Управляващите да внесат промяна за уседналостта и за тези избори, препоръча по НТВ депутатът от ДПС Четин Казак. Той предупреди, че не може по такъв начин да хитрува с Конституцията и изрази задоволство, че с отмяната на изискването за уседналост Конституционният съд е направил историческа крачка напред.
От ДПС поддържахме , че самият принцип на уседналост е противоконституционен, но съдът върви само с половин крачка, защото се задоволи да въведе количествен измерител. Всеки български гражданин има някъде регистрация, но управляващите въведоха допълнително ограничение за постоянен и настоящ адрес. През последните години много български граждани пътуват и пребивават много време в чужбина и така всички тези хора са лишени от право да гласуват, а всички граждани, независимо къде се намират, по конституция имат еднакви права, каза Казак.
Няма решение дали ДПС ще издигне свой кандидат за президент, съобщи още Казак. Според него бъдещият президент трябва да бъде авторитетна личност, с добра репутация, със знания и умения. ДПС имало много подготвени потенциални кандидати и хипотетично имало шанс, ако издигне кандидатура, тя да стигне до балотаж. Казак познавал Румен Христов, но не би казал, че познанията му за него били толкова задълбочени. След като е бил пет години в администрацията на президента, явно познава нещата, предположи членът на ДПС. И добави, че било много рано да се говори кого би подкрепило или не ДПС. Волен Сидеров категорично няма да подкрепим, заключи Казак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!