Областната дирекция по безопасност на храните засилва проверките в навечерието на Великден, каза директорът д-р Георги Грозев. Към отдел “Контрол на храните” са сформирани дежурни екипи, които ще реагират на евентуални сигнали на граждани. Най-стриктен е контролът в магазините, които предлагат охладено агнешко. Върху него трябва има син идентификационен печат от кланицата, в която е добито. От фактурата пък се разбира кога е доставено.
Агнешкото в магазините за месо в Кърджалийско е само от лицензирани кланици в региона. С решение на Европейската комисия нашата област е в повишена епизоотична готовност заради шапа в Бургаско. Това ни прави още по-безкомпромисни, заявява д-р Грозев.
Отговорността за качеството и безопасността на месото е на производителите. Във всички кланици сме осигурили ветеринарни лекари, дори и след работно време, докато се коли. Нашата роля е да удостоверим, че животните са колят са здрави и месото е годно за консумация, уточнява той.
Проверяват и козунаците. За сега нарушения не са открити. С яйцата също няма проблеми. Основно са от фермата в Глухар, която е под строг контрол.
1 коментар:
abe kakva lupa, vie ne znaete kakvo e lupa, mikroskop.vie ne ste vijdali takiva raboti.
Публикуване на коментар
Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!