Цената на агнешкото месо в Кърджали се е запазила, казват от отдел „Икономически анализи” към Министерството на земеделието и храните. Констатацията е към миналия петък. За изминалите две седмици то не е поскъпнало в София и във Варна.
Във Враца и Монтана обаче цената на килограм месо за цяло агне се е повишила с 25 %, в Шумен още по-драстично. За страната увеличението е средно между 0,8 и 31 % за периода от 6 до 13 април.
Най-ниска е цената на дребно в Сливен - 11,25 лв. килото, а най-скъпа е мръвката в Ловеч и Силистра - 14,90 лв. В някои области на страната са поскъпнали яйцата, олиото, захарта, брашното и замразеното пилешко месо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!