понеделник, 28 февруари 2011 г.

Кърджалийка показва картини във Facebook, валят поръчки

Кърджалийка показа картините си във Фейсбук и предзвика фурор. Хора от цялата страна побързаха да се сприятелят с нея, за да си купят от творбите й. Идват и нашенци от чужбина за да поръчат в Кърджали модерна и нетрадицонна картина.
  От половин година качвам фотоси на творбите  си във социалната мрежа. Ефектът е поразителен. Обаждат ми се хора дори от Финландия и Италия. Поръчват. Това в Европа е практика. Вече не е достатъчно да имаш сайт, в който да публикуваш картините си. Важен е контактът с ценителите. Във Фейсбук се показват страшно интересни неща. Възможностите да популяризираш творите са изключителни, сподели за Кърджали бг вести авторката на картините Екатерина Делчева.
   Картините на Екатерина са нетрадиционни и авангардни като модерните времена в които живеем. Те чудесно се вписван в Клюкарника, където не само можеш да видиш, но и на воля да коментираш. Над 130 коментара има за новите й неща. Повечето са окуражителни и изразяват възторга на модерната публика. Само последната й творба е събрала над 50 отзвука.
  Коментарите  във Фейсбук дават възможност да свериш часовника си. Те са ориентир, без който не можеш,споделя Екатерина.
   За творбите си използва техниката на колажа. Дигитални фотоси се копират.Снимките се изрязват и налепват на картон. Върху тях се рисува с пастели, акварел, акрилни бои. Картините са с авангардно звучене и предизвикват вниманието предимно на  млади хора. Мнозина си поръчват защото могат да се впишат в творбата. Нашенци от Италия изпратили по електронната поща снимки от сватбата си. Пожелали Екатерина да им направи колаж. Дошли специално от чужбина да си го вземат.Често творбите й се превръщат в безценен сватбен подарък.Или пък се даряват по рождени дни. Освен частни лица поръчват и елитни фирми в Кърджали.
  Екатерина Делчева рисува от малка. Предпочита акварела. Възпитаничка е на школата на „Владимир Димитров-Мастора” в Кърджали. Преподавали са й известните кърджалийски художници Пенка и Хари Атанасови. Неин съученик е друг популярен творец-Христо Габеров.
    Травма я приковава на легло,когато е ученичка. Половин година е обездвижена. Използва цялото си време да рисува. Наскоро чупи крак на Перперикон. Тогава пак се отдава на рисуването и се раждат идеите за колажите.
   Екатерина черпи вдъхновението си от Клюкарника. Тук има снимки, картини музика,които я вдъхновяват. Душата ми движи ръката ми. Често една мелодия е в състояние да ме накара да седна и да работя с часове. Нямам ателие. Рисувам в къщи, често пред лаптопа, споделя Екатерина Делчева.
  Екатерина вече мисли за изложба. Иска тя да е на нетрадиционно място сред млади хора. Оглежда няколко места в Кърджали ,където те се събират.Иска да е нещо нестандартно. Обичам да експериментирам.Не си падам по нетрадиционните неща. Това се харесва на младите хора, казва художничката.
Мечтата й е да има свое арт- кафе, в което да се събират ценители на изкуството. Да намериш в него, както добра картина, така й хубава книга и съвременна музика.
Георги Кулов

14 коментара:

Анонимен каза...

хубава мацка е.

Анонимен каза...

Ей сега ще я добавя

Анонимен каза...

bravo na haskovo.net

Анонимен каза...

браво на кулов

Анонимен каза...

Илхан Андай открадна тази новина, както и много други

Анонимен каза...

pozdravlenie i bydetshi uspehi...:)

Анонимен каза...

Ctraxotno,ctraxotno,ctraxotno........I mnogo ce radvam che xorata po cveta go oceniavat, vazji6avat i porachvat ....Na dobar chac i prodaljavai ....

Анонимен каза...

Cledim te....

Анонимен каза...

Ti ci neveroiatna !Ima6 ctraxoten talant!

Анонимен каза...

Bravo na Kylov, kakto vinagi napred...

Анонимен каза...

Кулов спри да се самопоздравяваш че ставаш смешен.

От работодателя ти: Хасан Азис

Анонимен каза...

Браво Кате:)))

Анонимен каза...

Браво Кате...

Красимира Петрова каза...

Браво Кате,ти си уникален творец!Гордея се с теб!

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!