четвъртък, 24 февруари 2011 г.

Над 100 хиляди преброени в Кърджали

101 530 са жителите на област Кърджали, преброени по стандартния начин с анкетни карти до 22 февруари, съобщиха от Националната статистика. Явно, че преброителите ни са едни от най-пъргавите и добре обучените в страната, тъй като за същия период от време в подобни по големина градове като Видин, Габрово, Кюстендил, Ловеч и Монтана процесът е доста по-назад. Изостават и други като Перник, Разград, Силистра, Търговище, Ямбол. Зад Кърджали са и съседите от област Смолян. За сметка на това обаче броенето в Хасковска област е набрало доста по-голяма скорост. Заедно с преброилите се електронно общият брой на отметнатите от статистиците вече жители на седемте общини в региона надхвърля 133 хил. лица.
Първенци по най-висок брой регистрирани по класическия начин са пловдивчани и софиянци, следвани от жителите на Варна и Бургас. Не е случайно, че столичани заемат второто място, тъй като огромна част от тях са се включили в онлайн преброяването през първите 10 дни на Националната кампания.
Общият брой на преброените е близо 6 млн. 713 хил., което е 90% от регистрираното население.
Кампанията ще продължи до 20 часа на 28 февруари 2011 г.
За улеснение на гражданите, които поради отсъствие от домовете си, или по други причини, не са се срещнали с преброителите, Националният статистически институт обяви, че има възможност да се запишат в стационарни преброителни пунктове. В Кърджали той се намира в сградата на общината, стая 102. Записването там ще става на 28 февруари.
Преброилите се по интернет, които не са предали десетцифрения код, могат да изпратят на е-мейл: Prebroyavane2011@nsi.bg адреса, посочен в електронната карта при онлайн преброяването, и номерът на кода.
Продължава да работи Подпомагащият център на Преброяване 2011. На тел. 0700 16 310 въпроси ще се приемат до 20 ч. на 28 февруари.
НЖ

4 коментара:

Анонимен каза...

Dayte tova na Yane Yanev da go prochete. Na sesiyata govoreshe gluposti. Dori i toy ne se e prebroil po neta. Znam go ot sigoren iztochnik. I toy e to tezi deto barkat konfityur s kompyutar:))))

Анонимен каза...

Я да не говориш срещу Яни че е първия съветник на областния.

Анонимен каза...

Янииии, Янииии, да та такова кой тъ подхваниииии! Чанкляка чанклякааа:))

Анонимен каза...

ama snimkata ne e ot kardjali i ne pokazva 4ast ot 100 000 prebroeni balgarki i balgari tam...lajete s snimkata...pokajete ni 4ast ot va6ite hora

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за публикуваните от читателите коментари. Коментари, които съдържат нецензурни думи и обиди, които насаждат етническа или религиозна вражда, ще бъдат изтривани!